Am mai încercat și la Budapesta, la o cârciumioară italienească.
Atât de mult îmi place încât am comandat lasagna vegetariană (că de alta nu era) la P***a H*t din Port Louis. Alexandra, trebuie sa recunosc că a fost MINUNATĂ!
Totuși, eu acasă pregătesc varianta ... carnivoră.
Și fac uite cam așa.
Întâi pregătesc compoziția de carne. De obicei o fac dimineața când doarme bebe.
Acum am avut:
- 400 gr de carne de vită tocată
Așaaa, până aici nimic spectaculos :)).
- 1 linguriță rasă de sare
- 1/2 de linguriță de piper
- 1/2 de linguriță de cimbru
- 5 căței de usturoi
- 4 foi de dafin
Între timp am decojit roșiile pe care le vedeți în poză și le-am tăiat cubulețe.
La semnele de pârpolire le-am rostogolit și pe ele în tigaie și am amestecat bine bine. Pentru că erau roșii coapte pe vapor, am pus și puțin piure de roșii, pentru culoare și gust.
Am lăsat la foc mic să scadă. Mie nu îmi place lasagna prea zemoasă.
Și asta a fost cu carnea. Din acest sos hai să-i zic, a servit și domnișoara 2 linguri peste niște paste fierte la repezeală la prânz.
În timpul somnului ei de după-amiază, am construit lasagna.
Am făcut repede sosul bechamel. Din:
În timpul somnului ei de după-amiază, am construit lasagna.
- 250 ml lapte
- 12 gr unt
- 12 gr făină
- sare (foarte puțin)
- nucșoară (foarte puțin)
Laptele l-am pus la fiert. Într-o cratiță am topit untul la foc mic mic, am adăugat făina amestecată cu sare și nucșoară, am amestecat repede și apoi am tot turnat câte puțin lapte amestecând incontinuu.
Acum asamblarea:
- ung vasul cu unt
- strat consistent de sos bechamel fierbinte
- foaie lasagna
- strat carne
- sos bechamel
- parmezan ras
- foaie lasagna
- strat carne
- sos bechamel
- parmezan ras
- foaie lasagna
- sos bechamel (nu foarte mult)
Am acoperit vasul cu folie de aluminiu. Am păstrat la frigider.
La momentul T0, am dat drumul la cuptor la treapta 8 din 8, am băgat lasagna, am lăsat așa 10 minute. Apoi am redus căldura la treapta 4 și am lăsat 25 de minute. Am scos vasul, am dat jos folia și am acoperit cu mozzarella.
Gataaaa!
2 comentarii:
Ok, si aia fara vaci moarte prin ea, in afara de ciuperci si eventual doi dovlecei, ce naiba avea, ca morcovi nu cred ca avea, si sunt curioasa ce textura de legume ar merge la lasagna...
avea dovlecei si vinete. rosii, evident. si ... nu mai tin minte. stiu doar ca era foaaaarte buna.
oricum, la lasagna bechamelul si parmezanul fac totul.
Trimiteți un comentariu