
Pufoase rău rău!
Și cu ajutorul mașinii de pâine - foarte foarte ușor de făcut.
Pentru aluat am folosit următoarele:

- 250 ml lapte călduț
- 40 gr unt topit și răcit
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri cu miere
- 55o gr făină
- 25 gr drojdie proaspătă (1 cub)
- 1 ou bătut
Am fărâmițat drojdia și am amestecat-o bine cu puțină miere, cu puțină făină și cu puțin lapte. Am lăsat să se activeze drojdia, cam 10 - 15 minute.
Între timp, am pus restul de ingrediente în mașina de pâine - cu excepția oului. Am turnat și maiaua deasupra.
Am pus la programul de frământare și dospire (o oră jumătate).
Asta am obținut:


Observație: Data viitoare voi împărți aluatul în două și voi întinde 2 cercuri, fiecare tăindu-l în 8.
Am pus dulceață de prune și câte un sfert de miez de nucă în partea mai lată.
Evident că iar am vrut să fie cu muuultă dulceață care a curs în tavă la coacere. Dar asta este o meteahnă de care cred că nu voi scăpa niciodată :)).

Am rulat. Am pus în tavă. Am lăsat vreo jumătate de oră la dospit.
Am uns cu oul bătut.

Și asta a ieșit:

Sursa: aici.
4 comentarii:
Foarte frumoase! si eu vreau sa le fac zilele astea :)
Spor!
Noi toți am avut limbile fripte două zile. După cum mirosea în casă, nu am avut răbdare să se răcească suficient și am pățit-o cu dulceața care, evident, era clocotită :).
Dar au meritat fiecare auch! :))
Foarte bune cornurile,am sa le-ncerc si eu ,ca ne plac "aluaturile". Sa stii un mic secret; intotdeauna,sa folosesti "magiun de prune" la orice cornulet la care se "cere"o umplutura de dulceata. Este tare, si sigur nu va curge. Eu, asa folosesc, si la "haiosuri", si este nemaipomenit, si nu-mi lipseste niciodata din camara.Sper ,ca nu te superi ??!!Te pup, si mai astept ,retete de la tine !!!!
Bună, Lucia!
Doamne fereşte, cum să mă supăr. E binevenită orice împărtaşire de experienţe.
Doar că am o cămară plină cu dulceţuri şi nu cumpăr niciodată aşa ceva de la magazin. Iar magiun încă nu am făcut.
Dar mai am timp, nu?
Mulţumesc pentru vizită şi pentru aprecieri. Spor şi te mai aştept!
Trimiteți un comentariu