
Porția Nataliei, dreasă cu smântână și cu perișoarele făcute terci :).

Voi intra direct în subiect, fără prea multe comentarii.

- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 bucățică de țelină
- 250 gr carne tocată (eu am avut pasăre de țară)
- 1 lingură de orez
- 1 lingură rasă de griș
- 1 ou
- sare
- piper
- pătrunjel (nu aveam proaspăt în casă)
Aceste ultime 4 ingrediente le-am bătut bine împreună folosind o furculiță, le-am adăugat peste primele 3 ingrediente, am amestecat și am format perișoarele.

Am dat focul la mare, și le-am aruncat pe rând în oală, încercând să nu le suprapun.
Când a dat în clocot, am redus flacăra la mic și am lăsat să fiarbă 20 de minute.

Imediat după aruncarea perișoarelor, am pus pe foc mic mic mic 500 ml de borș cu 1 dovlecel foarte mic și o roșie, cu sare și piper.
După cele 20 de minute, am turnat borșul în ciorbă, am pus și un cubuleț de bulion ca aici și am mai lăsat 10 minute.
Am stins focul, am pus leuștean proaspăt tocat deasupra și asta e.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu