
Foarte ușor de făcut. Și repedeeeee...
Din:

- 200 gr unt (la temperatura camerei)
- 200 gr zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 3 ouă
- 250 ml lapte
- 500 gr făină
- 1 plic praf de copt
- 50 gr zahăr
- 30 gr cacao
- 50 ml lapte
Ca să scap de o grijă, am amestecat ultimele 3 ingrediente într-un castron.
Am amestecat bine praful de copt cu făina.
Am pus cuptorul la încins.
Am pregătit o tavă de cozonac, punând hârtie de copt în ea.
M-am apucat să mixez untul cu zahărul până ce s-a omogenizat totul bine (nu am avut nevoie ca zahărul să se topească).
Am început să încorporez câte un ou.
Am pus, cam în 4-5 ture, câte un pic de făină și câte un pic de lapte până am înglobat totul și am obținut o cremă fără cocoloașe.
2/3 din această compoziție a ajuns în tavă. Am omogenizat restul de 1/3 cu amestecul de cacao.

Am turnat peste aluatul alb și am început să mă joc cu furculița.

După ce l-am scos, l-am lăsat vreo 15-20 de minute să se odihnească pe o parte, ca să nu se lase checul.


Sursa: aici.
2 comentarii:
Ce sectiune apetisanta!
Bravo! Te-i jucat bine cu furculita :)
Mulţumesc!
A fost chiar distractiv :)
Trimiteți un comentariu