
Este foarte interesantă combinația și e o prăjitură destul de ușor de făcut.
Menționez că am executat de două ori: prima dată cu aromă de portocală și cu brânză de vaci, a doua oară cu aromă de lămâie și cu o cutie de Almette de smântănă completată cu niște Philadelphia. A doua oară mi-a plăcut mai mult.
Sumar de ingrediente (că ele trebuie cântărite separat pe cele 2 tipuri de blat):
- 4 ouă
- 105 gr unt
- 245 gr zahăr
- 90 gr făină
- 185 gr brânză de vaci (prima dată când am facut-o), Almette și Philadelphia (a doua oară)
- 185 gr ciocolată
- 1 linguriță coajă rasă de portocală (prima dată), de lămâie (a doua oară)
- 1 fiolă esență de lămâie (a doua oară)
- 5 gr (2 lingurițe) drojdie uscată
- 2 fiole esență de rom
- sare
Buuun! Cum am făcut eu:
Am pus ciocolata la topit în baie de aburi.


- 45 gr unt - pe care l-am omogenizat cu ciocolata imediat ce aceasta s-a topit
- 2 ouă
- 185 gr zahăr
- 60 gr făină
- 5 gr (2 lingurițe) drojdie uscată
- un praf de sare
- 2 fiole esență de rom
- 2 ouă
- 60 gr de zahăr
- 185 gr brânză de vaci / Almette + Philadelphia
- 60 gr unt
- 1 linguriță coajă rasă de portocală / lămâie
- 1 fiolă esență de lămâie (a doua oară)
- 30 gr făină
- un praf de sare
Am executat partea albă întâi:
bătut ouă cu zahăr până s-a topit zahărul
adăugat conținutul castronului cu brânză - mixat
adăugat făina - omogenizat
Am executat și partea neagră:
bătut ouă cu zahăr până s-a topit zahărul
pus făina peste ciocolata și amestecat
turnat peste ouă și omogenizat
pus romul - mixare finală
Asta am obținut:
Am dat drumul la cuptor 8/8 să se încingă.
Am uns tava cu unt și am tapetat-o cu făină.
Am turnat blatul negru.
Deasupra pe cel alb.
Și m-am jucat cu furculița pe acolo.
Când arăta așa, am zis că e cazul să mă opresc :).
Am coborât focul la 2/8 și am lăsat prăjitura acolo 25 de minute. Asta am scos:
Sursa rețetei: aici.
bătut ouă cu zahăr până s-a topit zahărul
adăugat conținutul castronului cu brânză - mixat
adăugat făina - omogenizat
Am executat și partea neagră:
bătut ouă cu zahăr până s-a topit zahărul
pus făina peste ciocolata și amestecat
turnat peste ouă și omogenizat
pus romul - mixare finală
Asta am obținut:

Am uns tava cu unt și am tapetat-o cu făină.
Am turnat blatul negru.
Deasupra pe cel alb.
Și m-am jucat cu furculița pe acolo.

Când arăta așa, am zis că e cazul să mă opresc :).

Am coborât focul la 2/8 și am lăsat prăjitura acolo 25 de minute. Asta am scos:

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu