
Foarte foarte dulce.
Foarte foarte bine asortată cu îngheţată de vanilie.
Am avut nevoie de:
- 3 mere maaaari (480 de grame după curăţare)
- 1 lămâie
- 60 gr de unt
- 150 gr de zahăr
- scorţişoară
- 250 gr de aluat foetaj (eu l-am făcut ca aici)
Procesul a fost simplu:
Curăţat şi tăiat merele
Le-am stropit bine cu zeamă de lămâie
Am pus untul la topit la foc mic (aici am făcut o greşeală, am pus într-un vas cu bază mult prea largă, şi nu s-a topit zahărul, dar nu a fost aşa o mare problemă).
Am pus zahărul. La mine s-a colorat frumos fără să se topească mai deloc şi l-am folosit aşa.
Am turnat acest amestec în tava pentru tartă.
Am aranjat merele deasupra.

Am presărat scorţisoară.
Am pus aluatul deasupra.

Am dat la cuptor, treapta 2 din 8 şi am lăsat 40 de minute.

Am pus un platou maaare deasupra şi am întors foarte rapid, să nu curgă siropul.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu