
Am început cu piureul de cartofi.
Adică am curățat, tăiat în cuburi și pus la fiert în apă cu sare ce vedeți mai jos:


2 cepe mai mici
o cutie roșii în sos tomat
sare
piper
cimbru
2 foi de dafin
pătrunjel
4 căței de usturoi
3 linguri de ulei de floarea soarelui
Am pus uleiul la încins în tigaie.
Am tocat ceapa și am pus-o la călit timp de 5 minute.
Am pus carnea, sare, piper, cimbru, dafin, 2 căței de usturoi feliați. Am amestecat bine și am lăsat la foc mic, cu capac, aproximativ 15 minute, amestecând arar. Până ce s-a evaporat apa.

Am adăugat roșiile (tocate, nu întregi) cu sos cu tot și am mai lăsat 10 minute.
Am tăiat felii și restul de usturoi și pătrunjelul tocat, am amestecat bine, am stins focul și am lăsat acoperit până ce l-am folosit la asamblare.
Am făcut și piureul cu puțin unt, puțin lapte, sare și piper.


Am pus un strat de cartofi.
Strat de carne.

Cașcaval ras.
Strat de cartofi.
Cașcaval ras.

Până a doua zi când, fiecare la timpul lui, a aterizat în cuptor pentru jumătate de oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu