
O minunăție de cremă pentru un tort. Impropriu spus cremă. Are o consistență densă și este foarte răcoritoare.
Am folosit:
- 100 gr ciocolată albă
- 15 gr gelatină
- 60 ml apă rece
- 200 ml sirop de mentă
- 250 ml frișcă lichidă rece
Am început prin a pune la fiert apa pentru baia de aburi.
Ouă + zahăr + sare + amidon - mixate bine bine (am scos prafurile „ascunse” pe marginea cratiței)



Am ținut-o așa maxim 10 minute până ce a dispărut spuma de tot și amestecul s-a îngroșat.
Am dat deoparte.
Am pus ciocolata la topit în baie de aburi.

Am pus apa rece peste gelatină.
Când s-a topit ciocolata, am turnat-o peste crema cu ou. Am amestecat bine.

Apoi am răsturnat și gelatina umflată și am amestecat bine bine.
Am turnat și siropul de mentă și am omogenizat.
Am lăsat până ce s-a răcit de tot.
După ce s-a întâmplat și asta, am bătut frișca băț.

Am unit cele două compoziții. Și ăsta e mousse-ul. La acest moment, el pare destul de lichid. Dar după ce stă la frigider cel puțin 2 ore se întărește.
În poza cu Andrei sclipindu-i ochii abia dacă statuse o oră la frigider.
Am folosit acest mousse și în combinația Amaliei -Tort cu mousse de mentă și de ciocolată -și în combinație cu blatul negru rapid (v. poza de la începutul acestui post). Cred că figura lui Andrei spune cam tot despre această prăjitură :)) .
Sursa de inspirație: am pornit de la mousse-ul alb al Amaliei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu