
Adică niște chiftele.
Le-am făcut pentru prietena noastră vegetariană cu ocazia unei petreceri. Noroc că mi-au ieșit multe, că ea a ajuns mai târziu puțin :)).
Din:
- 450 gr dovlecei curățați de coajă (eu am avut doar 350 gr, respectiv 2 dovlecei medii)
- 300 - 350 gr cartofi fierți (eu am avut 450 gr, vreo 4 cartofi medii; au fost cam mulți)
- 1 ceapă medie
- 1 ou
- 200 gr pesmet
- 50 gr brânză sărată (am avut brânză de capră) - data viitoare voi pune mai mult
- sare
- piper
- chilli
- mărar
Am fiert cartofii în coajă. I-am lăsat să se răcească.
Am dat prin răzătoare (-a a doua de la mare la mic a robotului) brânza, cartofii, ceapa, dovleceii.
Am răsturnat într-un castron în care am mai adăugat oul bătut, pesmetul și condimentele.
Am amestecat bine.
Am format chiftelele.

Le-am prăjit.
Cu o zi înainte făcusem un sos tzatziki. După ce s-au răcit chiftelele, am pus sosul peste ele.
Sursa rețetei: aici.
Am dat prin răzătoare (-a a doua de la mare la mic a robotului) brânza, cartofii, ceapa, dovleceii.
Am răsturnat într-un castron în care am mai adăugat oul bătut, pesmetul și condimentele.
Am amestecat bine.
Am format chiftelele.

Le-am prăjit.

Sursa rețetei: aici.
2 comentarii:
Prietena voastra vegetariana va multzumeshte din tot sufletul ei, au fost absolut delicioase!
Cu mare drag și plăcere!
Trimiteți un comentariu