![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLse459C8PsuOkpyuy3wlDhLBCOIRQTbuR2ruMVCsR7-qDWZ9MkCSRlZOrXbdTHF5HD3oscFxuoUPycg4ICEdJ8siUMhLOMhrqDuyBiHnfX3KLk6WlXX9uuZU9Clu4MTc0KWTWP_-sTX4/s200/DSC08579.jpg)
O cremă fină, care poate avea consistență mai moale sau mai tare în funcție de timpul de fierbere, și, cel mai important, o cremă foarte aromată.
Am folosit:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIhkk9MiR7fwctSnV118qGedVTI4K_8ibnSeFUW8OObc6mRov4ISKvb3ovNQ7xTiDj55eotmvuJCjKoQkxjrmxHk6ccGSEhDIC4F_AsWnsrUcKuTR6kxklemGV9umwm0OpRdYnlQGTvHY/s200/DSC08559.jpg)
- 100 gr de zahăr
- 500 ml lapte
- o jumătate baton de vanilie (am tăiat pe lung, am răzuit semințele din el și le-am amestecat în lapte)
Primele 3 ingrediente au fost amestecate la rece, apoi am pus cana la foc mic. Atunci când a început să fiarbă, am dat deoparte, să se mai răcorească.
Ultimele 4 ingrediente au aterizat într-o oală pe care să o pot pune pe foc și în care să pot folosi și mixerul.
Albușurile din castronel sunt în congelator. Voi ține minte că sunt 4 și voi face o prăjitură ceva.
UPDATE: Am făcut o prăjitură din albușuri: aici.
M-am apucat să mixez gălbenușurile și restul bine bine, până la omogenizarea completă.
Cam așa arăta situația:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKsSyRLrpzxLz2lrvESKF3M5vEXSLoL5CAw5mEze_Zmi-BPcV0mOlwSMUgT9b0hfyh6VoF6gKlqAMHeKmakw1Bqi_b2GfDDaz9EE_3sx1yUyKWHjX7GxpVuoQTqiDSBKysZtUGBy2eNyM/s200/DSC08566.jpg)
când m-am apucat să picur câte puțin lapte (încă fierbinte), fără să opresc mixerul.
Când în oală am avut aceeași temperatură cu cea a laptelui, l-am turnat pe tot și am omogenizat.
(Pastaia de vanilie am aruncat-o în cutia în care țin cafeaua și nu la gunoi :) )
Am abandonat mixerul, am luat telul și am pus oala pe flacără mică. Eu am ținut 8 minute, amestecând încontinuu. Data trecută am ținut mai mult și am obținut o cremă mai groasă. Acum nu am vrut să o fac așa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNTB26-KRsG1jH9ayi_7dsuopU3kH6CSahb9yjis_DYWx2emrnExwX4yIfrReQ3tJlCDd-4GxGRqBKgxdKaoLK_eQAHJnZOD_MVhVOpJqQ7eLRyUEt-7_xHCfxhrjikpSBzxwDOEsCe0E/s200/DSC08578.jpg)
Sursa rețetei: aici.
2 comentarii:
150 g zahar si cand se pune laptele la fiert se pune si coaja de la o lamaie (curatata fara pulpa de lamaie)pt o aroma mai puternica :D...POFTA BUNA...
ps: daca se adauga frisca (dupa racire) se nuneste crema Chantilly ...
Mulțumesc pentru completări, Anonim!
Voi da de veste dacă apuc să fac această variantă.
Trimiteți un comentariu