
O cremă fină, care poate avea consistență mai moale sau mai tare în funcție de timpul de fierbere, și, cel mai important, o cremă foarte aromată.
Am folosit:

- 100 gr de zahăr
- 500 ml lapte
- o jumătate baton de vanilie (am tăiat pe lung, am răzuit semințele din el și le-am amestecat în lapte)
Primele 3 ingrediente au fost amestecate la rece, apoi am pus cana la foc mic. Atunci când a început să fiarbă, am dat deoparte, să se mai răcorească.
Ultimele 4 ingrediente au aterizat într-o oală pe care să o pot pune pe foc și în care să pot folosi și mixerul.
Albușurile din castronel sunt în congelator. Voi ține minte că sunt 4 și voi face o prăjitură ceva.
UPDATE: Am făcut o prăjitură din albușuri: aici.
M-am apucat să mixez gălbenușurile și restul bine bine, până la omogenizarea completă.
Cam așa arăta situația:

când m-am apucat să picur câte puțin lapte (încă fierbinte), fără să opresc mixerul.
Când în oală am avut aceeași temperatură cu cea a laptelui, l-am turnat pe tot și am omogenizat.
(Pastaia de vanilie am aruncat-o în cutia în care țin cafeaua și nu la gunoi :) )
Am abandonat mixerul, am luat telul și am pus oala pe flacără mică. Eu am ținut 8 minute, amestecând încontinuu. Data trecută am ținut mai mult și am obținut o cremă mai groasă. Acum nu am vrut să o fac așa.

Sursa rețetei: aici.
2 comentarii:
150 g zahar si cand se pune laptele la fiert se pune si coaja de la o lamaie (curatata fara pulpa de lamaie)pt o aroma mai puternica :D...POFTA BUNA...
ps: daca se adauga frisca (dupa racire) se nuneste crema Chantilly ...
Mulțumesc pentru completări, Anonim!
Voi da de veste dacă apuc să fac această variantă.
Trimiteți un comentariu