
Pâine mai ușor de făcut decât aceasta nu cred să existe :)).
Ce vreau să zic?
Păi, doar măsor / cântăresc următoarele și le dau drumul în mașina de pâine în ordinea pe care o scriu aici:
220 ml apă
4 linguri ulei (eu folosesc de măsline)
8 gr sare
10 gr zahăr
400 gr făină
7 gr drojdie uscată
Setez programul de frământare și dospire (care durează 1h 3o min). După, arată așa:

Dacă nu aș avea mașina minune, probabil că aș amesteca drojdia cu 2 lingurițe de zahăr, cu una de făină și cu vreo 4-5 lingurițe de apă călduță (apă luată din ce 220 ml). Aș lăsa vreo 10-15 minute să se activeze. Apoi aș frământa bine bine cu restul ingredientelor până când aluatul nu s-ar mai lipi de mâini.
Transfer aluatul într-o tavă în care am pus hârtie de copt și fac niște crestături cu un cuțit:

Îl mai las o jumătate de oră la dospit. Așa arată înainte de băgat în cuptor.

Las la cuptor, treapta 1 din 8, timp de 45 de minute.

Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu