
Yammyyyy! Și ușor de făcut.
Am amestecat următoarele:
- 150 gr făină
- 40 gr amidon
- 20 gr cacao (2 linguri)
- 1/2 linguriță rasă cu praf de copt
- un praf de sare
- 125 gr unt (la temperatura camerei)
- 2 gălbenușuri
- 80 gr de zahăr

L-am pus în folie alimentară și l-am lăsat să zacă în frigider. La sursă scrie să stea 30 de minute. Al meu a zăcut vreo câteva ore.
Am aprins cuptorul, am pus hârtie de copt în tavă.
Am scos aluatul și am format bile între palme.
Am dat fiecare bilă printr-un amestec de zahăr alb cu zahăr brun astfel încât să se acopere doar jumătate de bilă.
Am pus în tavă cu partea cu zahăr în sus și lăsând loc între biscuiței.
Cu degetul - prin apăsare - locul pentru ciocolată.


La cuptor, treapta 1 din 8, pentru 20 de minute.
Între timp am pus pe foc mic:
- 120 gr de ciocolată cu lapte
- 3 linguri de frișcă lichidă
Am scos biscuiții, tot cu degetul :P am mai insistat pe fiecare gropiță, apoi i-am lăsat vreo 5 minute. I-am umplut cu ciocolata topită.

Data viitoare voi pune și niște migdale măcinate în gropițe.
Sursele: aici și aici.
2 comentarii:
Cred ca sunt foarte buni! Mmmm
Sunt minunați. Fragezime și ciocoată cremoasă.
Trimiteți un comentariu