- 3 gălbenușuri
- 25 gr făină
- 60 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 ml lapte
- 10 gr unt
- 40 gr ciocolată
- 1 fiolă esență de vanilie
- 1 fiolă esență de rom

Am amestecat gălbenușurile cu 30 gr de zahăr bine bine, până ce acesta din urmă s-a topit.

Am pus făina puţin câte puţin şi am omogenizat.

Am adăugat laptele, restul de zahăr şi zahărul vanilat şi am pus pe foc mic. Am amestecat încontinuu până ce a început să se îngroaşe.

Am dat deoparte.
Am adăugat untul şi am amestecat bine.
Am pus jumătate din cantitate într-un castron. Am adăugat o fiolă de esenţă de vanilie.
În crăticioară am adăugat ciocolata şi o fiolă cu esenţă de rom. De la crema caldă, ciocolata s-a topit repede.

Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu