
Foarte rapid de făcut.
Bonus: fructele, cu cât sunt mai colorate, cu atât îmbunătățesc aspectul.
Drept baza imaginii acestei prăjituri am folosit:

Fructele le-am pus la scurs din timp.
Am aprins cuptorul la treapta 2/8.

- 150 gr de unt la temperatura camerei
- 150 gr de zahăr
- un praf de sare
- 2 ouă
- 250 gr de făină
- 25 gr de nucă de cocos
- 2 lingurițe praf de copt (5 gr)
- 1 linguriță coajă de lămâie
- 3 linguri zeamă de lămâie
Primele 3 ingrediente - mixate până la omogenizare.
Adăugat ouă - mix până s-a topit zahărul
Adăugat următoarele 3 ingrediente - omogenizare.
Aici am abandonat mixerul și am folosit o spatulă mai departe.

Am adăugat fructele și lămâia și am amestecat ușor să nu strivesc nimic.
Am pus în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. (Am folosit o tavă de dimensiuni mai mici ca să iasă mai înaltă).

Am lăsat la cuptor 50 de minute.

Am lăsat prăjitura să se răcească.
Am amestecat 80 gr de zahăr pudră cu zeamă de compot din conservă până am obținut un sirop vâscos. L-am întins pe suprafața prăjiturii, dar nu am folosit tot. A fost mult prea mult.
Sursa rețetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu