
Hmmmm, cam bune „trebile” astea!
Am folosit:
100 gr unt topit și răcit
- 300 gr făină
- 200 ml lapte
- 50 gr miere
- 2 ouă
- 1 fiolă esență de vanilie
- 25 gr drojdie proaspătă (un cub)
- un praf de sare
- 150 gr de zahăr (de preferință perlat; sau cu granulație cât mai mare)
- un sfert de linguriță rasă cu praf de copt
- zeamă de lămâie
Buuun! După ce am pregătit toate astea m-am apucat de treabă.
Am încălzit laptele la microunde (călduț, nu fierbinte).
Am fărâmițat drojdia, am pus peste ea 2 linguri cu zahăr, 3 linguri cu făină și laptele și am amestecat bine. Am lăsat 15 minute în pace, să se activeze drojdia.
Am stins praful de copt cu zeamă de lămâie.
Am amestecat făina cu mierea, sarea și esența de vanilie.

Am turnat și maiaua. Am amestecat bine.
Am spart primul ou. Am amestecat.
Idem (pe rând) cu:
- al doilea ou
- untul
- praful de copt stins
După ultima omogenizare am lăsat 30 de minute la odihnit.
Am adăugat și zahărul.

Am copt minunățiile în aparat.

Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu