
Gustoși tare. Dar destul de ... nesănătoși, zic eu. Deși la cuptor, cam înoată în unt. De-aia și sunt așa gustoși.
Din când în când putem să mai călcăm și strâmb :P.
Cartofii ăștia:

au fost bine curățați și aruncați într-o oală cu apă clocotind. I-am lăsat 5 minute să fiarbă și i-am scos în strecurătoare.
Între timp am uns o tavă cu o lingură de ulei de măsline și am frecat 50 gr de unt cu sare, piper și mărar proaspăt tocat.
Cartofii semi-fierți s-au tăvălit bine prin unt și au ajuns în tavă.
Când am terminat cu ei, untul rămas l-am răsturnat peste ei.
Au stat în cuptor la treapta 2 din 8 vreo oră. Atunci aveau culoarea potrivită spre a fi afișați pe masă :).
Am făcut și un sos dintr-o cutie de smântână de 200 de grame (conținutul cântărit avea doar 185 de grame :D), o linguriță rasă de sare (s-a dovedit a fi cam mult), puțin piper alb și mărar tocat.Aici: cartofi la cuptor cu sos de smântână și pui crocant.

Sursa rețetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu