De la MAMA citire

De la MAMA citire:

"Dacă încerci, ai două şanse. Dacă nu, nu ai niciuna."

Căutați pe acest blog

marți, 2 iunie 2009

Supă cremă de legume

Așaaaa, de când am postat povestea crutoanelor, cineva drag mie m-a întrebat: bine, bine, se fac ușor. Dar ce fac cu ele?
În sfârșit am făcut și eu o supă cremă de legume. Și voi mai face. Că e taaare bună. A fost aprobată de plen :)).

Cantitatea și tipul legumelor cred că va diferi de fiecare dată când voi face o cremoasă de asta. Acum am făcut cocktail la propriu.

Dar gata cu preludiul ... că plictisește.

Am folosit așa:
  • ceapă
  • morcov
  • pătrunjel
  • păstârnac
  • țelină
în cantitățile care se văd alături.
Acestea au fost răzuite într-un minut cu ajutorul neprețuit al robotului de bucătărie.
Am pus 2 linguri de ulei (de floarea soarelui) la încins într-o tigaie mai mare, am răsturnat răzuitele, am pus capacul și le-am lăsat câteva minute sa se înmoaie.

Pe următoarele:
  • cartofi
  • ardei gras
  • dovlecei
  • roșii
  • usturoi (nu l-am tăiat)

le-am tăiat în bucăți mai măricele și le-am aruncat, după cele câteva minute, în aceeași tigaie. Am pus și 1200 ml de apă împreună cu ele. Am condimentat: o linguriță rasă de sare, o jumătate de linguriță de piper.

Am amestecat bine. Din momentul ăsta și până am luat legumele la bătaie au trecut fix 50 de minute. La început am dat focul mai tare ca să se pornească fierberea. Apoi am lăsat la mic.

Așaaaaaa

M-am gândit eu că doar legume fierte după o zi de muncă nu e chiar visul soțului meu. Așa că am pus pe tigaia grill niște cotlet afumat.

Am strecurat legumele, am ales usturoiul și l-am aruncat, iar pe zeamă am păstrat-o bine. Drăguțele strecurate s-au luptat cu robotul și au mâncat o bătaie soră cu moartea: s-au făcut praf și pulbere. Le-am readus în tigaia inițială pe focul inițial și am început să pun zeamă cu un polonic. După fiecare turnare amestecam, să nu cumva să ratez consistența care îmi place mie. Am verificat la gust și am constatat că mai era nevoie de sare. Am pus și 2 linguri de smântână. Am mai verificat o dată de gust și am găsit-o perfectă.

Am aranjat în castronele. Am pus carnea, la fiecare după gusturi și după ... aprobări. Crutoane. pătrunjel proaspăt tocat fin. Au ieșit fix 2 porții și ... jumătate (nu chiar sfert).
Sursa de inspirație: aici.

Niciun comentariu:


OFF Topic - interesant

Fobii din comunism

Neaşteptat

Revoluţia produselor ecologice

Vreţi să ştiţi cam ce se fură în România în fiecare zi? Încercaţi aici.