
Căldură mare, monșer! Și cu ocazia asta, mi-e o lene să stau în bucătărie, de nu vă pot povesti.
Așa că ... sunt în căutare de rețete la care să fie cât mai puțin lucru manual de făcut.
Asta clar e una din ele. A durat circa 10 minute prepararea. Restul a fost făcut de domnul cuptor. (Să-i dea Dumnezeu sănătate inventatorului aerului condiționat!!!)
Am pus în tavă folie de aluminiu suficient de mare să pot închide peste pește.
Am avut 3 bucăți de file de somon.
Am amestecat zeama de la o jumătate de lămâie cu un sfert de linguriță de ghimbir măcinat, sare, piper și cimbru. Am turnat sosul pe toată suprafața peștelui.
Am picurat puțin ulei de măsline pe fiecare bucată.

Am tăiat cealaltă jumătate de lămâie în felii subțiri și le-am împrăștiat pe acolo. Același lucru l-am făcut și cu o roșie mai mărișoară.


Am alăturat clasicii cartofi natur, alt fel de mâncare la care am lucrat 5 minute :).

Oricum, a mai rămas pește. L-am mâncat rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu