
A ieşit foarte foarte bună! Iar crusta de deasupra are efectul de a stârni curiozitatea, cel puţin. În mod clar se va re...edita.
Am scos din timp toate ingredientele ca să se acomodeze cu temperatura camerei astfel:
pentru ALUAT:
- 150 ml lapte
- 110 gr unt
- 200 gr zahăr
- 2 ouă
- 300 gr de făină
- 1 plic praf de copt (pus în vasul cu făina)
- un praf de sare (pus în vasul cu făina)
- 2 fiole esenţă de vanilie
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
pentru UMPLUTURĂ:

- 400 gr de vişine fără sâmburi - puse în strecurătoare, să se scurgă zeama
- 2 linguriţe rase de amidon
- 1/2 linguriţă de ghimbir praf
pentru CRUSTĂ:
- 100 gr făină
- 60 gr zahăr brun
- 150 gr unt
- 1 linguriţă (4 grame) de scorţişoară
(le-am cântărit pe toate în acelaşi vas)
Procesul în sine:
ALUATUL
- tapetat tava cu unt şi făină (astea nu sunt trecute la lista de ingrediente)
- frecat unt circa 1 minut, era deja foarte moale
- adăugat zahăr - mix până la omogenizare şi încă un pic
- adăugat 1 ou - mix până la omogenizare
- adăugat al 2-lea ou - mix până la omogenizare
- pus mirodeniile - mix
- cernut făina - mix
- încorporat laptele câte puţin
- pus jumătate (am scăpat puţin mai mult) din cantitate în tavă şi nivelat

UMPLUTURA
- am întins vişinele pe o farfurie
- am presărat ghimbirul
- am presărat amidonul
- am amestecat puţin cu mâna
- le-am aşezat peste jumătatea de aluat din tavă

- am întins şi restul de aluat peste vişine
- am băgat mâna în castronul cu ingrediente şi le-am amestecat bine

- am întins-o cu mâna peste prăjitură atât cât m-am priceput
Am aprins cuptorul la 8/8 câteva minute, să se încingă, apoi am pus la 2/8, am băgat tava şi am lăsat-o 40 de minute. Pe la minutul 30 am încercat cu scobitoarea.

Am lasat-o să se răcească înainte de a tăia.
Sursa reţetei: aici.
2 comentarii:
ai spus sa incorporez laptele. care lapte? nu e trecut la ingrediente.....
Scuze, ai dreptate!
Am corectat acum. Apare și laptele :).
Spor să îți iasă!
Trimiteți un comentariu