![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrtykcZyS7BO6L5urI9zPGAOk4f6OTotGA-Xpnrf0Mg9J1Xw0OHeh7vwwfb4HxpXY64u8qBVsA5ol0JUrEPrcz1Gpqs0g2hvWtRJ01g6Ag4_umPjB9LmNgdzIPGwxk-hCU0Qv-arFcTGM/s200/DSC08307.jpg)
Îmi place mult supa de roşii. Fie ea cremă sau nu. Atât de mult încât îmi cumpăram adesea plicuri din acelea cu supă instant.
Tocmai am descoperit o reţetă din care rezultă o supă cu gust foarte asemănător cu aceste supe instant. Doar că acum am ştiut exact ce este înăuntru :).
Aşaaaaa... să vă povestesc.
Am început prin a face o supă din două pulpe superioare de pui dezosate şi un morcovel, o bucată de ţelină şi nişte păstârnac, sare şi piper, toate puse în 1300 ml de apă.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEy-W3czjKmigl1EwRsaNBB-ZBgyMxpOzv_glnM4DSDSxOudHCbV3adqfdbY0qxStt9hwK4TnvOKwxbBUjy8Hw6pjb-qyGA5G86BrPRyYqP5azizPB1R1S3JUA2ZK4lid0rkQAkKl645c/s200/DSC08291.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEy-W3czjKmigl1EwRsaNBB-ZBgyMxpOzv_glnM4DSDSxOudHCbV3adqfdbY0qxStt9hwK4TnvOKwxbBUjy8Hw6pjb-qyGA5G86BrPRyYqP5azizPB1R1S3JUA2ZK4lid0rkQAkKl645c/s200/DSC08291.jpg)
Am curăţat şi tăiat în bucăţi mari 2 cepe de mărime potrivită. Am curăţat şi tăiat în două 3 căţei de usturoi. Am decojit şi tăiat în bucăţi mari vreo 8 roşii babane astfel încât am obţinut 1 kg de roşii de pus în supă.
Când supa era aproape gata (fiartă carnea, adică), am pus o tigaie la încins. Am pus 2 linguri de ulei de măsline şi 10 gr de unt care s-a topit instantaneu. Am aruncat ceapa şi usturoiul în luptă.
A început să se caramelizeze foarte repede şi când s-a obrăznicit, am potolit-o cu roşiile tăiate.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgL1XHwf8K9qWq5mbo75_xQTnwGMkEkCdgIUTfZKdmPIb-XSGufJsOI7Lc0vTni3OphjyyWWJldC4rvrS-ligNLEpm06o79NHAzHXpEo2UYRO_jwj2p45ArFWNuzprxzq61mLGCkWazge0/s200/DSC08293.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdtmdc3G_BrxxlQLym5xIT7k-7-4mI9chkEC5VPEe8cDiANYLAU3t5ObekKlF4TiKi0HU5uos7sNtrNl7HxYKaKaeAeSTDPkgiP8tp6FLFlROIj9QLeYLPBsPE0uSPpS3clbl1Q0bmTLY/s200/DSC08294.jpg)
Am turnat şi un litru de supă, am ridicat flacăra să o aduc la fierbere (eram cam în criză de timp), apoi am dat la mic şi am lăsat 30 de minute.
Am strecurat legumele şi le-am aruncat în robot.
Am pus sare şi piper şi am dat drumul nebunului. Le-a făcut chisăliţă. Am verificat gustul (s-a mai cerut sare) şi am mai dat drumul puţin zăbăucului, aşa, ca să fiu sigură că le-a făcut praf.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEix6r_q1N5au19Q5HRIUiQf9U9R4u8b-BNg-FmFD-A4XPiYdCJB0k1ugPwA2GXHmmgkNVnVXZoGPdgtxwnbwboU06hlLgpWeInIbLj9VzEznTtOLg_oBAlK7tucgeWTvlxB0kptXJJuNKE/s200/DSC08304.jpg)
Am răsturnat piureul înapoi în tigaie. Am completat cu zeama strecurată până a ajuns la consistenţa care îmi place.
În castron: cu pătrunjel şi leuştean proaspăt tocate şi cu nişte crutoane. Bine, recunosc sacrilegiul: am pus şi frânturi din pulpele fierte la supă iniţial.
Sursa reţetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu