![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwMvZ-kdVujgw3_OHaHYgqNVtVIjlAEqUEfiT-NhZLz4jRfYkPCYiM5CfHnx8ony5yrydy1Zum-d71BQ78wwrBlmADIGKHuc-F30uNscTrfqv6bb9dZ1a_3foATpRpotsPrWSa0plCyZ4/s200/5.jpg)
O ciorbă ușoară, preferata soțului meu.
Folosesc:
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mediu
- 1 țelină mică
- 2 cartofi medii
- 4 linguri de orez
- ștevie
- leuștean
- pătrunjel verde
- 1,5 l apă
- 0,5 l borș
- 2-3 linguri ulei
- 1 ou
- sare piper
Tai ceapa, morcovul, țelina și cartofii și îi pun la călit în puțin ulei.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifi9ciflmeZ7_6P3Uk8gxxR5TmrAwIvYz_gcub-C5Zl7H0VqX8FEYBQ8fPIXCzd7YP8c4t7hqUpAgzGpv0qWPAyuyDO7UOKrcbmde0KXrqno80iN2DOui1YvfpDZjbjTbbQDMuWEHKFSE/s200/1.jpg)
Între timp, mă ocup de curățatul și tocatul zarzavatului. Îmi păstrez puțin leuștean și pătrunjel pentru realizarea aspectului final.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdY-bDU4sBFcjFDhoPDlh_wlL6Z71MAeDtfouSyUk0GlFCG1vrwUQsWuMOZxU1cG4R7XXFrCMdfuJelPi3hLseSuSAPMcNxB0ujcONg1AGCgLRWecXl3YLe-YB7aknV2tnuffZ1Xg-EiI/s200/2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRGIsFJCC4IDx32mVYK3UQG8P_N-3tIW44vjH28ebjmR3XamfDtKb_8rBmg6v9Fs2lprieA1rwVmXB_lTYWhD8cmjNreY0PCUATuosyrojIKl1oDPDTdEMBa1HcpffXLZP709vUTMyEg4/s200/3.jpg)
Pun zarzavaturile și orezul în oală și las până e făcut orezul (pe punga orezului pe care îl folosesc eu scrie 20 de minute).
Adauș borșul fierbinte, amestec și mai gust pentru a potrivi de sare și piper.
Bat un ou bine într-o farfurie și îi dau drumul în oală în fir subțire.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6Ewx1JyJIhDXxOGG3G2pDi8JnsTquLEo6XBThx_p_jxzbh-jlm0jEOVa4xAgZapojI6x3G0tkbOMKiQ-oKeMWO9gBWQXYaWCu45deOf0ZRa66uqrriL29ZIxw_-G3EziwF0wk9vwlplA/s200/4.jpg)
Evident că, fără ou și cu puțin suc de roșii adăugat la sfârșit (sau chiar roșii proaspete tocate), este o ciorbă de post minunată.
Cam asta e tot!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu