


Treaba asta am făcut-o eu la țară într-o duminică. Stăteam eu și leneveam. Soarele ardea. Vântul răcorea. La fel și compotul de vișine și corcodușe din frigider. Natalia dormea...
Când deodată m-a străfulgerat. În maxim 30 de minute copilul se trezește și cere papa. Ce mă fac?!?
Am căutat în congelator: o jumătate de piept de pui. L-am pus într-un castron cu apă.
Am decojit și tocat o roșie. Am tăiat rondele un morcov. Am tăiat peștișori o ceapă mică și un sfert de ardei gras. Am tăiat cubulețe mici o bucățică de țelină.
Am scos din beci o sticlă de suc de roșii. Am stors 2 linguri de zeamă de lămâie.
Am tăiat bucăți o rondea de ananas din compot.
Am uns puiul (care se dezghețase doar la suprafață) cu niște condimente pentru pui, apoi cu o linguriță de miere, apoi iar cu aceleași condimente.
Am pus tigaia la încins cu foarte puțin ulei. Când a fost gata, am pus puiul cam unul, două minute pe o parte, apoi pe cealaltă.


Am adăugat sucul de roșii și de lămâie. Am lăsat la foc mic, acoperit, la fel amestecând rar, până s-a mai dus din zeamă (aproximativ 20 de minute).

Puiul a fiert admirabil de la apa înghețată din interior.
A ieșit foarte fraged, iar combinația cu sosul mi-a plăcut foarte mult. Foarte asemănător cu un sos de la Un**e B***s pe care îl consumam destul de des cu pui prăjit în unt. Până l-au modificat :(.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu