![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvZzh1Ba8WgQHBKgE9uib_mcTO_SZ-zGOSEvBdzMeVsfU-75CbTj6GRyJOwECeAZx9PnJIKC2iGijT9wYs6iaelT0r8ngkEXCfVOMbszPiypEW-gXvflcBU_t2OSAEx1cnGCxkRqcsEVU/s200/DSC08809.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiovh-fob-uz0zSxv5tC8UdBbKSyOg30TCmNDN3T-rABOjq3hazxpdR155xPYuCiK0-bh4-2PSGmVU6FxhS0g8OKW9fQPF-t6fxOQNING3mhz9JYIvXvh_u7rATr6OoEotFyyF9sVA0sNk/s200/DSC08804.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiurnTa_4jV2pROs62pYBETY0CG3FV7qO6EApzqHWYlUgRFNMcyoUmLBoJNzULjrLhmMjJKpKnQmuoXx20NcIQ66I99DqS48yVaQHdLKi-YKL-RwZBDHxk7ZwgwJcgWzn7gjbuhmODnK9c/s200/DSC08794.jpg)
Treaba asta am făcut-o eu la țară într-o duminică. Stăteam eu și leneveam. Soarele ardea. Vântul răcorea. La fel și compotul de vișine și corcodușe din frigider. Natalia dormea...
Când deodată m-a străfulgerat. În maxim 30 de minute copilul se trezește și cere papa. Ce mă fac?!?
Am căutat în congelator: o jumătate de piept de pui. L-am pus într-un castron cu apă.
Am decojit și tocat o roșie. Am tăiat rondele un morcov. Am tăiat peștișori o ceapă mică și un sfert de ardei gras. Am tăiat cubulețe mici o bucățică de țelină.
Am scos din beci o sticlă de suc de roșii. Am stors 2 linguri de zeamă de lămâie.
Am tăiat bucăți o rondea de ananas din compot.
Am uns puiul (care se dezghețase doar la suprafață) cu niște condimente pentru pui, apoi cu o linguriță de miere, apoi iar cu aceleași condimente.
Am pus tigaia la încins cu foarte puțin ulei. Când a fost gata, am pus puiul cam unul, două minute pe o parte, apoi pe cealaltă.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBfmj3jEYwg5VkFACh8TQFmxGYuD6eg3GVP2428LEeWV4a7DNXHL1gbACZPe3USogcn3_tM4QP9dJNkG9W3x8gWCsb0R7xQQ5ohcXF1Z_rS2P9DyGI8QgYb0hJU2l2j8IQKsK6l-ebxw8/s200/DSC08795.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitSDWyjD9WgDvnRL79Pj8zxZRNAylUwKS8twzt9NGs4D5BD98whpTmrYcEgxb7Whgno9k2guQEvp6nMxdOAebdUyhjEh3b_AY_PaqNvGj0ejm9BTdzyQipEgKHQGhs8t7WVRpnUdbUYJU/s200/DSC08799.jpg)
Am adăugat sucul de roșii și de lămâie. Am lăsat la foc mic, acoperit, la fel amestecând rar, până s-a mai dus din zeamă (aproximativ 20 de minute).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0IWhR3tYpG2ujRM0XtX-_DgP3LDbnGhGeS0_67Z9XnZfe95wWoHX_0n2TfxJV9HzXppaNhrxuG_pGzs830ufBjeBG3mf9omhovcnNntCqfbponNFhVwHAKmqiVm_4bRyooqZPnTGIlPg/s200/DSC08801.jpg)
Puiul a fiert admirabil de la apa înghețată din interior.
A ieșit foarte fraged, iar combinația cu sosul mi-a plăcut foarte mult. Foarte asemănător cu un sos de la Un**e B***s pe care îl consumam destul de des cu pui prăjit în unt. Până l-au modificat :(.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu