
Aaaa, și foarte ușor de executat.
Am folosit:
- 115 gr unt (la temperatura camerei)
- 160 gr + 30 gr de făină
- 50 gr + 230 gr de zahăr
- 4 ouă
- 5 gr praf de copt (1/2 de plic)
- 240 gr de căpșuni (le-am cântărit curățate și scurse de apă)
- 2 lămâi
- sare

Blatul l-am făcut cam în 15 minute. Untul moale l-am mixat la viteză maximă cu 50 gr de zahăr fin timp de vreo 10 minute, până a căpătat un aspect de cremos spre spumos așaaaa. Apoi am cernut 160 gr de făină cu un praf de sare și am continuat cu mixerul la prima viteză de data aceasta pănă când s-a omogenizat și au început să se formeze biluțele de aluat.


Am lăsat 20 de minute la treapta 1 a cuptorului.

- căpșunele
- 230 gr de zahăr + sucul de la cele 2 lămâi + 3 lingurițe de coajă de lămâie
- 4 ouă
- 30 gr de făină + praf de copt + un praf de sare
Am turnat totul în tava proaspăt scoasă de la cuptor și am băgat-o la loc, lăsând încă 30 de minute la același foc.
Când am scos prăjitura, am avut senzația că nu e făcută :)). La suprafață arăta aproape la fel ca atunci cand am băgat-o în cuptor. Pe margini se observa că e coaptă.

Sursa: aici.
2 comentarii:
De unde ai atata energie???? Si ma setasem sa iti cer doar poale-n brau cand vin la Bucuresti, da' deja mi se pare ca incep o lista....
Bineeee. Sa trimiti lista inainte :))
Trimiteți un comentariu