
Ardei cu brânză mâncam pe litoralul bulgăresc. Astă vară i-am descoperit. Dar acolo sunt făcuţi oarecum pane, într-un fel ...
Cert e că, ajunsă acasă, mi-am zis că sunt prea buni ca să nu fac şi eu ceva asemănător.
Acum mi-am amintit de ei.
- 250 grame telemea sărată de vacă - măcelărită cu furculiţa
- 2 roşii babane - decojite şi tăiate în cuburi
- 2 fire de ceapă verde - tăiate nu chiar foarte foarte fin
- câteva frunze de busuioc proaspăt - tocate
- oregano
Am umplut cu ea 4 ardei potriviţi ca mărime şi mi-a mai rămas puţină pastă, pe care ... am mâncat-o. Cu lingura din poză :).

Vasele le-am acoperit (care cu capac, care cu folie de aluminiu) şi le-am lăsat în frigider până seara. Când .... le-am pus în cuptorul încins, le-am lăsat 30 de minute la treapta 4 din 8 aşa acoperite. Şi încă 10 minute fără capace.
Am "asortat" cu nişte crochete de pui cu caşcaval.

2 comentarii:
Ii tin minte si pe domnii astia la cuptor! Gata, saptamana asta fac! Thnx, uitasem de reteta asta, care-i absolut incredibila!
Sa ma anunti cand i-ai facut.
Spor!
Trimiteți un comentariu