Așa că, noi niciodată nu gătim piureul de cartofi așaaaaa, doar cu cartofi. Nu e trendy :)).

Ci facem în felul următor:
alegem din coș câte un cartof de căciulă, după mărimea fiecăruia, adică 2 mari mari și unul mai micuț puțin, dar foarte puțin (Natalia ar mânca oricând și cam oricât piure de cartofi). Dacă nu avem mari mari, improvizăm cu ce avem...
îi curățăm, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert în apă cu sare.
când îi înghiontim cu o furculiță și ei nu mai opun nici un fel de rezistență, scurgem apa și profităm de ei, luându-i la ucis cu toate puterile.
Adăugăm așa: puțină sare, puțin piper, puțin unt, cașcaval ras (prin răzătoarea mare), mărar proaspăt tocat și puțin lapte la început. Apoi, dacă mai e necesar, mai adăugăm lapte până ajunge la consistența dorită (nu prea moale pentru noi). Amestecăm bine și ... asta e.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu