Biscuiții despre care vă povesteam când cu petrecerea Nataliei.
Nu e nimic fascinant sau complicat în rețeta propriu-zisă. În schimb, „manufacturarea” poate fi o ocazie de distracție maximă :))
Să termin repede cu cele necesare:
12 linguri lapte
12 linguri ulei
12 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
coaja rasă de la o portocală
2 ouă
1 linguriță bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie)
500 gr făină
un praf de sare
Am mixat bine ouăle cu zahărul până ce acesta din urmă s-a topit.
Am încorporat uleiul. Apoi laptele.
Apoi toate celelalte ingrediente și am omogenizat cu paleta.
Aluatul rezultat mi s-a părut foarte moale. Dar am rezistat tentației de a mai adăuga făină. Am întins foaie pe blatul de lucru nins bine cu făină și am descoperit că se lucrează foarte bine.
Și nu numai eu :)
Mare distracție a fost cu biscuiții ăștia.
Tăvile, că au fost vreo 3, au tot intrat la cuptor cam 10-15 minute fiecare.
Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu