
Ca să fiu mai cu moț și ca să nu primesc un comentariu gen ”Aaaa, dar ăsta e chec”, am recurs la un truc.
Dar să încep cu începutul.
Am adunat și cântărit ingredientele:
Dar să încep cu începutul.

- 130 gr de unt - l-am și topit la microunde și l-am lăsat să se răcească
- 400 gr de făină
- 1 plic praf de copt - l-am pus peste făină și am amestecat
- 1 praf de sare - l-am pus peste făină și am amestecat
- 200 gr de zahăr
- 4 ouă
- 150 ml lapte
- 15 gr de cacao (în poză vedeți 30 gr, dar nu am folosit tot; mi s-a părut mult prea mult)
- 2 fiole esență de rom
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 fiolă esență de vanilie
Buuun!
- dat drumul la cuptor (treapta 2/8)
- ouă și zahăr - mixate 5 minute pe ceas => volum triplat, zahăr topit
- adăugate unt și lapte - omogenizare
- cernut făina în 3-4 ture și mixat după fiecare (dacă până acum mixerul a fost pe viteza 5, de acum înainte doar de 1 a știut)
- împărțit aluat în două părți egale - primul mixat cu zahăr vanilinat și esență de vanilie, al doilea cu rom și cacao
- aranjat în tavă: o lingură de alb, o lingură de negru, o lingură de alb, o lingură de negru, fiecare de 12 ori (aluat epuizat!)
Au stat la cuptor pentru 25 de minute.

Trucul despre care vă vorbeam la început a fost următorul: am tăiat capac mai conic în interiorul muffinului, cam așa:

Nu știu dacă e foarte clar ce vreau să spun :(.
Am pus strat de cremă de vanilie și am pus din nou căpăcelul.


Sursa rețetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu