
Un înlocuitor pentru paste. Pui cu găluște și cu sos mâncam în Alba, la Arieșeni, la o cârciumă de sat cu localnici care se cinsteau și cu mâncare foarte foarte gustoasă. Așa mi-a venit ideea de vită cu găluște.
Așadar, mi-au trebuit:
Așadar, mi-au trebuit:
- 1 ou
- 40 gr de unt
- 80 gr de făină
- un praf de sare
- o linguriță de sare
- 1l de apă
Ultimele 2 ingrediente - la fiert.
Untul (moale) - amestecat energic cu oul.
Adăugat praful de sare și făina în 3-4 ture și omogenizat bine.

Aluatul final:
Când apa clocotește, lăsat la mic, luat câte jumătate de linguriță pe lungul ei și împins cu un cuțit în oală.
Lăsat la fiert la foc mic 10-15 minute.
Producția de găluște - în prima poză.
Sursa pentru aceste găluște: aici.
Untul (moale) - amestecat energic cu oul.
Adăugat praful de sare și făina în 3-4 ture și omogenizat bine.

Aluatul final:

Când apa clocotește, lăsat la mic, luat câte jumătate de linguriță pe lungul ei și împins cu un cuțit în oală.

Lăsat la fiert la foc mic 10-15 minute.
Producția de găluște - în prima poză.
Sursa pentru aceste găluște: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu