Am făcut și din pui, și din vită.
Cea mai gustoasă mi s-a părut cea din pulpe de pui. Acestea sunt mai grase și dau un gust aparte supei.
În general, fac într-un litru și jumătate de apă (cu o linguriță de sare). În funcție de tipul de carne, las inițial doar carnea la fiert în apă cu sare (la vită - până apare spuma ca să o adun, la pasăre de țară - necesită timp lung de fierbere și pun și apă mai multă la început) sau pun carnea și legumele odată (la pui din comerț).
Despre legume ... tot ce am în casă: o ceapă întreagă (pe care o arunc la sfârșit), morcov, țelină, pătrunjel, păstârnac. Mai pun și altele, în funcție de ce prepar din legumele acestea drept felul doi. Dar despre acest fel doi în episodul următor :).
[UPDATE: Aceasta e o variantă.]
După ce am pus legumele, aduc la fierbere și las la foc mic până sunt toate făcute. Strecor zeama, potrivesc de sare și piper, pun puțină verdeață tocată și găluștele când sunt gata.
La servire, obligatoriu presar pătrunjel proaspăt tocat.
Cea mai gustoasă mi s-a părut cea din pulpe de pui. Acestea sunt mai grase și dau un gust aparte supei.
În general, fac într-un litru și jumătate de apă (cu o linguriță de sare). În funcție de tipul de carne, las inițial doar carnea la fiert în apă cu sare (la vită - până apare spuma ca să o adun, la pasăre de țară - necesită timp lung de fierbere și pun și apă mai multă la început) sau pun carnea și legumele odată (la pui din comerț).
Despre legume ... tot ce am în casă: o ceapă întreagă (pe care o arunc la sfârșit), morcov, țelină, pătrunjel, păstârnac. Mai pun și altele, în funcție de ce prepar din legumele acestea drept felul doi. Dar despre acest fel doi în episodul următor :).
[UPDATE: Aceasta e o variantă.]
După ce am pus legumele, aduc la fierbere și las la foc mic până sunt toate făcute. Strecor zeama, potrivesc de sare și piper, pun puțină verdeață tocată și găluștele când sunt gata.
La servire, obligatoriu presar pătrunjel proaspăt tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu