
Foarte gustos a ieșit! L-am făcut cu ocazia unei adunări cu prietenii și s-a cam topit repede :).
Am folosit:
În primul rând am pus cuptorul la încins.
Am uns tava de chec cu cunt și am tapetat-o cu făină.
Am amestecat făina cu praful de copt și cu sarea.
Am bătut bine ouăle cu zahărul până când acesta din urmă s-a topit.
Am mixat ricotta 1-2 minute.
Am unit ouăle cu ricotta și am omogenizat.
Am pus făina și am mixat bine.
Aluatul a ieșit destul de tare, mixerul avea ceva probleme în a se învârti ca de obicei.
Am adăugat bucățile de rahat și am amestecat cu o paletă.
Am turnat în tavă nivelând cât am putut cu aceeași paletă.

Am dat la cuptor, la treapta 1 din 8 pentru 50 de minute. Dar de la minutul 30 l-am tot verificat.
L-am scos când arăta cam așa:

Foarte gustos și rapid de făcut.
Sursa rețetei: aici.
Am folosit:

- 300 gr ricotta
- 3 ouă
- 250 gr zahăr
- 300 gr făină
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- rahat
În primul rând am pus cuptorul la încins.
Am uns tava de chec cu cunt și am tapetat-o cu făină.
Am amestecat făina cu praful de copt și cu sarea.
Am bătut bine ouăle cu zahărul până când acesta din urmă s-a topit.
Am mixat ricotta 1-2 minute.
Am unit ouăle cu ricotta și am omogenizat.
Am pus făina și am mixat bine.
Aluatul a ieșit destul de tare, mixerul avea ceva probleme în a se învârti ca de obicei.
Am adăugat bucățile de rahat și am amestecat cu o paletă.


Am dat la cuptor, la treapta 1 din 8 pentru 50 de minute. Dar de la minutul 30 l-am tot verificat.
L-am scos când arăta cam așa:

Foarte gustos și rapid de făcut.
Sursa rețetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu