- 125 ml apă călduță
- 125 ml lapte călduț
- 60 gr unt topit (nu fierbinte)
- 3 gălbenușuri
- 1 linguriță sare
- 100 gr zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- coajă rasă de portocală
- 500 gr făină
- 25 gr drojdie
Preparatul aluatului: foarte ușor pentru mine, cu mașina de pâine. Am topit drojdia cu o linguriță de zahăr și câteva lingurițe de apă călduță.
Am pus în cuvă ingredientele exact în ordinea menționată mai sus.
Programul Aluat: frământare 15 minute.
Lăsat la dospit o oră.
Întins foaie nu neapărat foarte subțire.
Marcat pe jumătate din această foaie cercuri (am folosit gura unui pahar).
Pus Nutella pe cercurile marcate.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdN5TF1jxXJQ-hWTdRdtyuQW0xOMZsXEDp1p1zj7HInJaWWUhULZClYH1fuCf6ePqb7_2sRWYSZGMjzZIbbRoiV8Y2yvQnLNvecLzdqHqAaSiDyz_D7kpuX51gAPIJ92A2sqVZilZ12jw/s200/4.jpg)
Tăiat cu paharul pe locurile marcate și scos gogoșile alături.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGzXvpObTZXsKlcK4P77qH0XJpOUUMU3nOSh8DjrY71-HCyCLy-h0GzJuPT3d0T37bAaeKIfxsqupYD7OAtm3EyHpIPc97cQDVaX3oWcDSU7Vonwhp_aFehPALI0vgso1x3K_pZcvvt14/s200/5.jpg)
Lăsat la dospit cam 45 de minute în bucătăria încălzită.
Încins uleiul (am folosit 2 tigăi, ca să meargă mai repede). Prăjite la foc mic. Scoase pe șervețele absorbante care să preia surplusul de ulei.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-o9lu9qAuemrEUv9eRCPmp_DigSKcKHEt5E2bsoA7Hs2OWlQ1NC6NBuwkdcs43HKRdFWR7SXFAIVdSHYNcA8TYBHqIkfrvsPaY9_ondS-3kfqwhjpnmU0P9pq5uE1K_QQtfsnKDYXlQ0/s200/2.jpg)
Pudrat cu zahăr pudră vanilat din belșug.
Surpriza: nu am mai știut care sunt cu cioco și care nu, așa că a rămas la norocul fiecăruia.
Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu