- 100 ml de lapte
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 2 ouă
- un praf de sare
- 100 gr de zahăr
- 100 ml de ulei
- 150 gr de iaurt (cu cât e mai consistent, cu atât mai bine)
- 200 gr de făină
- 3 linguri de cacao (30 gr)
- 1 linguriță de praf de copt
- esență de rom (2 fiole)
- stafide
Și execut astfel:
- Pun bicarbonatul în lapte (mai amestec din când în când pe parcursul altor activități pentru că praful se lasă pe fund).
- Pun cuptorul la încins.
- Pun hârtiuțele în tavă.
- Amestec făina cu praful de copt și cu cacao.
- Mixez ouăle cu puțină sare.
- Adaug zahărul.
- Apoi uleiul (tot o dată, și mixez până se vede cu ochiul liber ca e omogenizat).
- Urmează iaurtul.
- Cern jumătate din amestecul cu făina, răstorn jumătate din lapte și mixez.
- Bis pentru restul cantităților.
- Cu o spatulă curăț bine pereții vasului și verific să nu fie făină rămasă pe fund.
- Adaug romul și stafidele.
- Ultima mixare și gata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu