![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMQzFoD8p2P2MX3OvSZG2EiFoZfDJ9L6OfX8LdrnjVqdejAVK_F6NozW8G-VL3AQemaEQoGvtFUx7m0dgmXUUqG8D78GpJH76FSbz9TrgYNoCq6GHIXISrQUXeSBpID0AzKSEwGAAxGjw/s200/DSC08575.jpg)
Ca să fiu mai cu moț și ca să nu primesc un comentariu gen ”Aaaa, dar ăsta e chec”, am recurs la un truc.
Dar să încep cu începutul.
Am adunat și cântărit ingredientele:
Dar să încep cu începutul.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzPdQTEn3-aDiXcFDdQenNTqwQv9XdB2u-SlXlv113aA1dh7jVqXj-8cq_1W2zeM1h2YP9osMqZTDO3l-G5uBqY1bBNMBvNHesqxEqZWkWTBqEjQzffp_FnL6d9lhqPZCPc-n1i4tCqbQ/s200/DSC08537.jpg)
- 130 gr de unt - l-am și topit la microunde și l-am lăsat să se răcească
- 400 gr de făină
- 1 plic praf de copt - l-am pus peste făină și am amestecat
- 1 praf de sare - l-am pus peste făină și am amestecat
- 200 gr de zahăr
- 4 ouă
- 150 ml lapte
- 15 gr de cacao (în poză vedeți 30 gr, dar nu am folosit tot; mi s-a părut mult prea mult)
- 2 fiole esență de rom
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 fiolă esență de vanilie
Buuun!
- dat drumul la cuptor (treapta 2/8)
- ouă și zahăr - mixate 5 minute pe ceas => volum triplat, zahăr topit
- adăugate unt și lapte - omogenizare
- cernut făina în 3-4 ture și mixat după fiecare (dacă până acum mixerul a fost pe viteza 5, de acum înainte doar de 1 a știut)
- împărțit aluat în două părți egale - primul mixat cu zahăr vanilinat și esență de vanilie, al doilea cu rom și cacao
- aranjat în tavă: o lingură de alb, o lingură de negru, o lingură de alb, o lingură de negru, fiecare de 12 ori (aluat epuizat!)
Au stat la cuptor pentru 25 de minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX1F4IFFl06R10IrmqUKNlweRlXZSm4nt7nVMcREjBoBRJe8dyL4gp9aAWT1N3SL82Dkx9y_FQSOukLJ-9O9P12XEFs2IZtl9vyr9L_DQt9UiuDMji3NtXjR_FvvkbQrZJ-vAqwQMUx_E/s200/DSC08551.jpg)
Trucul despre care vă vorbeam la început a fost următorul: am tăiat capac mai conic în interiorul muffinului, cam așa:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjw19Os6N3PsZTrwTjxNztX7GpDjzuEVJBoYaOa1J-wW3mM6fEojLasop3hwXmFvy8sAjdoaeq_b3_7k1q0jjN7MxKD0ctMlNUQ45BrmtN4TvwSuM78j1Q4p5uTQv1TKLtjpW9IngHTiWA/s200/DSC08571.jpg)
Nu știu dacă e foarte clar ce vreau să spun :(.
Am pus strat de cremă de vanilie și am pus din nou căpăcelul.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEja1rM7Wfesg9VgaB7V5pN6qigX83F43aufWYVK0xaObe6ULm_EpAlYcWNuAxiLvihJb-MlHdFS6C0in8H-vjnRs24VYvVrVlp8GmKOJZWV_Gdazud_1COXumr28KrlG-4m0gYHu2GMEEo/s200/DSC08573.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUFgBQ7d3Jw9Kb-AXEUtxAG_kgNKbem1wzF4uNmlkQs04b2gt6chCJJt5iFxBq-uwuQ-kzPrJi6dOW_kWnSEb3YEx1cH_t6kiPRgVf8mocFBJT3dh3R3QYKXK8XzP3Mi_G2AS14p0pjAI/s200/DSC08572.jpg)
Sursa rețetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu