![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUo1QzaZt6ii96ZKLTDbmwL1t_3StqNllrE77uVqj69zjfSGoWsbAQ971VR_aWrDJv3RWbxlHE8par4QlAsRrte97mFXGaO0xbdb-KMJPWmp_2kJHFoA7zjc0ICtnqZVMmum7RZy-jKXk/s200/DSC08834.jpg)
Foarte rapid de făcut.
Bonus: fructele, cu cât sunt mai colorate, cu atât îmbunătățesc aspectul.
Drept baza imaginii acestei prăjituri am folosit:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt55txNLWgg12nwt4ZwhC6T1_8-tQdLfCwEKpbPok7Lo7lSy1zfsdUDoPB-4pXUnA-JIGywVhtTKuHp8pbQNTLHOp-OgxcAa-qPRRUfBDBWYy3ilUF8mR2XLkvERNC2hw84btREnmzbLQ/s200/DSC08810.jpg)
Fructele le-am pus la scurs din timp.
Am aprins cuptorul la treapta 2/8.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgycQNYvrdplIdPCC5mkjm649Kk_lrIvnQXhzaKeNSEDDD7XWvoPOe17xoB2FfMdChYu2iGjrobJEUoJNL7sFkD4FkVoAN4wda6qoG_cfq-Ds9hyMWIEGF6QNlgsiyhez20UpCKKKHZrj0/s200/DSC08812.jpg)
- 150 gr de unt la temperatura camerei
- 150 gr de zahăr
- un praf de sare
- 2 ouă
- 250 gr de făină
- 25 gr de nucă de cocos
- 2 lingurițe praf de copt (5 gr)
- 1 linguriță coajă de lămâie
- 3 linguri zeamă de lămâie
Primele 3 ingrediente - mixate până la omogenizare.
Adăugat ouă - mix până s-a topit zahărul
Adăugat următoarele 3 ingrediente - omogenizare.
Aici am abandonat mixerul și am folosit o spatulă mai departe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2zCGtaXXb04R9UBrQgU3YxWotI3hXigfdSD-cyqKPUSm6xGrvLyZYI2Sehndxg73ASami93mrbMf3zW2QZJHJleMCYZuatDe4DwLZ6P_OAiJVY3OYe3J4Ss6R8ZXmhGfgTeebr750fMA/s200/DSC08817.jpg)
Am adăugat fructele și lămâia și am amestecat ușor să nu strivesc nimic.
Am pus în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. (Am folosit o tavă de dimensiuni mai mici ca să iasă mai înaltă).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGha58b4N7WQH_Iy7LuL_Pe3SaLrzSttPqTejDtWR9BPu2f_tLsNvmiLx79luXemn6hZND1i75rfJAOWNl7tbHL2Y0_AEpKjSi7CYg-G7HdLKhQXE0H73jvev2m6nbSqgFe9q_FoWsGG4/s200/DSC08821.jpg)
Am lăsat la cuptor 50 de minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLd2jJUj0ozH88XpHvOeybkZhoP3CcXN5nYSiheKME2h5B2gcioswD8Cqoa-c3-_LRSsfdCQJp4D2UHk3PzHL4U_G8dx9iwZ1J9DZoYPtl2Jq7rtWFlFztrUBFK_2_2qoB0Lz1VT8gH_A/s200/DSC08823.jpg)
Am lăsat prăjitura să se răcească.
Am amestecat 80 gr de zahăr pudră cu zeamă de compot din conservă până am obținut un sirop vâscos. L-am întins pe suprafața prăjiturii, dar nu am folosit tot. A fost mult prea mult.
Sursa rețetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu