
Îmi place mult supa de roşii. Fie ea cremă sau nu. Atât de mult încât îmi cumpăram adesea plicuri din acelea cu supă instant.
Tocmai am descoperit o reţetă din care rezultă o supă cu gust foarte asemănător cu aceste supe instant. Doar că acum am ştiut exact ce este înăuntru :).
Aşaaaaa... să vă povestesc.
Am început prin a face o supă din două pulpe superioare de pui dezosate şi un morcovel, o bucată de ţelină şi nişte păstârnac, sare şi piper, toate puse în 1300 ml de apă.

Am curăţat şi tăiat în bucăţi mari 2 cepe de mărime potrivită. Am curăţat şi tăiat în două 3 căţei de usturoi. Am decojit şi tăiat în bucăţi mari vreo 8 roşii babane astfel încât am obţinut 1 kg de roşii de pus în supă.
Când supa era aproape gata (fiartă carnea, adică), am pus o tigaie la încins. Am pus 2 linguri de ulei de măsline şi 10 gr de unt care s-a topit instantaneu. Am aruncat ceapa şi usturoiul în luptă.
A început să se caramelizeze foarte repede şi când s-a obrăznicit, am potolit-o cu roşiile tăiate.


Am turnat şi un litru de supă, am ridicat flacăra să o aduc la fierbere (eram cam în criză de timp), apoi am dat la mic şi am lăsat 30 de minute.
Am strecurat legumele şi le-am aruncat în robot.
Am pus sare şi piper şi am dat drumul nebunului. Le-a făcut chisăliţă. Am verificat gustul (s-a mai cerut sare) şi am mai dat drumul puţin zăbăucului, aşa, ca să fiu sigură că le-a făcut praf.

Am răsturnat piureul înapoi în tigaie. Am completat cu zeama strecurată până a ajuns la consistenţa care îmi place.
În castron: cu pătrunjel şi leuştean proaspăt tocate şi cu nişte crutoane. Bine, recunosc sacrilegiul: am pus şi frânturi din pulpele fierte la supă iniţial.
Sursa reţetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu