- 100 ml lapte
- 50 ml smântână de frișcă
- 60 gr de zahăr (data viitoare voi pune miere)
- un praf de sare
- 320 gr de pulpă de banane (vreo 4 mai mititele)
- 2 linguri zeamă de lămâie
Primele 4 ingrediente le-am mixat până s-a topit zahărul.
Am tăiat bananele felii.
Am băgat blenderul vertical și am făcut piure. Am pus și zeama de lămâie și am mai amestecat puțin.
Un truc pentru ca înghețata de casă (oricare ar fi ea rețeta) să nu mai facă ace de gheață este să amestec bine compoziția în vasul din congelator din oră în oră. Cam de 3-4 ori. La ce vedeți în foto de mai sus nu am amestecat deloc (pentru că am făcut-o seara și nu m-am trezit să amestec :) ), și tot nu a făcut ace chiar așa rău.
Am tăiat bananele felii.
Am băgat blenderul vertical și am făcut piure. Am pus și zeama de lămâie și am mai amestecat puțin.
Un truc pentru ca înghețata de casă (oricare ar fi ea rețeta) să nu mai facă ace de gheață este să amestec bine compoziția în vasul din congelator din oră în oră. Cam de 3-4 ori. La ce vedeți în foto de mai sus nu am amestecat deloc (pentru că am făcut-o seara și nu m-am trezit să amestec :) ), și tot nu a făcut ace chiar așa rău.
Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu