![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLMvKJg88ap3cOJcbd5ctSTYBSjykG7yDXmIuVKWhTKf5BgFNivAQUUbSDgF_RFLgQrlluskxLAwe3BLNGdatLyuifM1xd1arxnxwtGGCJmS8j2IXuSvdneeDGiitUaDzLdxCN8ANPi_w/s200/DSC08926.jpg)
Este foarte interesantă combinația și e o prăjitură destul de ușor de făcut.
Menționez că am executat de două ori: prima dată cu aromă de portocală și cu brânză de vaci, a doua oară cu aromă de lămâie și cu o cutie de Almette de smântănă completată cu niște Philadelphia. A doua oară mi-a plăcut mai mult.
Sumar de ingrediente (că ele trebuie cântărite separat pe cele 2 tipuri de blat):
- 4 ouă
- 105 gr unt
- 245 gr zahăr
- 90 gr făină
- 185 gr brânză de vaci (prima dată când am facut-o), Almette și Philadelphia (a doua oară)
- 185 gr ciocolată
- 1 linguriță coajă rasă de portocală (prima dată), de lămâie (a doua oară)
- 1 fiolă esență de lămâie (a doua oară)
- 5 gr (2 lingurițe) drojdie uscată
- 2 fiole esență de rom
- sare
Buuun! Cum am făcut eu:
Am pus ciocolata la topit în baie de aburi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4FyAv3Fpli7eYcVF_BoF16l3iUs5JA3DHz8pkWzbJx7XtX69Gku7m_rS1ntz0Ze332iKf4O-hJeal7RiZxfQFBfi7tBQOxCOxtHS884CMcKcoxGBJ288eVS7Grs9M0TmimKYnPDDh6w8/s200/DSC08897.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkN3-6CODn_wGMlSDGQUA6mzvsRUXt93Em4r7froDpxozXwZJwOgVTg0wcuXqCCyvX2kuN6fprIRultOqD22jo0-cZbOlzRZq30Hf3khlRcbVzJsDBBQIojHsSF7DMtkn-UyZMCPhyphenhyphenJBQ/s200/DSC08903.jpg)
- 45 gr unt - pe care l-am omogenizat cu ciocolata imediat ce aceasta s-a topit
- 2 ouă
- 185 gr zahăr
- 60 gr făină
- 5 gr (2 lingurițe) drojdie uscată
- un praf de sare
- 2 fiole esență de rom
- 2 ouă
- 60 gr de zahăr
- 185 gr brânză de vaci / Almette + Philadelphia
- 60 gr unt
- 1 linguriță coajă rasă de portocală / lămâie
- 1 fiolă esență de lămâie (a doua oară)
- 30 gr făină
- un praf de sare
Am executat partea albă întâi:
bătut ouă cu zahăr până s-a topit zahărul
adăugat conținutul castronului cu brânză - mixat
adăugat făina - omogenizat
Am executat și partea neagră:
bătut ouă cu zahăr până s-a topit zahărul
pus făina peste ciocolata și amestecat
turnat peste ouă și omogenizat
pus romul - mixare finală
Asta am obținut:
Am dat drumul la cuptor 8/8 să se încingă.
Am uns tava cu unt și am tapetat-o cu făină.
Am turnat blatul negru.
Deasupra pe cel alb.
Și m-am jucat cu furculița pe acolo.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqBuyW1U2RpiO0pQOaVVYXi854XnCZYpHTqz3kaR4ajrPc25vdwLw1MVBt7lvVl5z3K1gsqCdY7afR2O9CDi668TsFH2HAU9a0urVTsQDGqYAeJuY19zOdOG5j8mD0YUIPdwIteCD_kFQ/s200/DSC08915.jpg)
Când arăta așa, am zis că e cazul să mă opresc :).![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIt9VDwGD347DZ4bmRb5ZirosU4bEGF8W4Objg3OnrJqAU-c7TM8HHUreBPNeWrqq52PmzOxtPBioadq_hkw82_vCJEFZB8IAQh5g5mFvYV-EuX5s_TXYG6EqaibyRJI9dCYNtRwy8V4o/s200/DSC08916.jpg)
Am coborât focul la 2/8 și am lăsat prăjitura acolo 25 de minute. Asta am scos:
Sursa rețetei: aici.
bătut ouă cu zahăr până s-a topit zahărul
adăugat conținutul castronului cu brânză - mixat
adăugat făina - omogenizat
Am executat și partea neagră:
bătut ouă cu zahăr până s-a topit zahărul
pus făina peste ciocolata și amestecat
turnat peste ouă și omogenizat
pus romul - mixare finală
Asta am obținut:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkEba60nGTacBmBd-G1lIiEaij6_eGWAt7t1eI7AjZzquspC5LYAiu9WBTlCpOaSNO10xBAXGeEjR_EXU_XTaeRCqgOKmndSus3X6iuJu8eaUyCiMhFeKNzvD-um9eItx-EfgrgdrzEsY/s200/DSC08909.jpg)
Am uns tava cu unt și am tapetat-o cu făină.
Am turnat blatul negru.
Deasupra pe cel alb.
Și m-am jucat cu furculița pe acolo.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqBuyW1U2RpiO0pQOaVVYXi854XnCZYpHTqz3kaR4ajrPc25vdwLw1MVBt7lvVl5z3K1gsqCdY7afR2O9CDi668TsFH2HAU9a0urVTsQDGqYAeJuY19zOdOG5j8mD0YUIPdwIteCD_kFQ/s200/DSC08915.jpg)
Când arăta așa, am zis că e cazul să mă opresc :).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIt9VDwGD347DZ4bmRb5ZirosU4bEGF8W4Objg3OnrJqAU-c7TM8HHUreBPNeWrqq52PmzOxtPBioadq_hkw82_vCJEFZB8IAQh5g5mFvYV-EuX5s_TXYG6EqaibyRJI9dCYNtRwy8V4o/s200/DSC08916.jpg)
Am coborât focul la 2/8 și am lăsat prăjitura acolo 25 de minute. Asta am scos:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicSnqUGDIJ10t1dG_rC3q5iTVtxqKANBkgRIrdceBB1hi5Xo3tNJrzEyaizqMIRHs5LFmA01nNR1DFzIRDOJfP85vs-9Wz5fv-qL_Px_pe-N29XoSFgSXldVYdAJfE4WrkOnHM6F6USVs/s200/DSC08919.jpg)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu