Am încercat acest preparat cu ocazia zilei Nataliei. Mi-a plăcut cum arată și am intuit bine că se pot tăia și cuburi mici, ca pentru copii așa.
Iar la gust, nu vă povestesc! Mi-a plăcut la nebunie. Și au mai fost și alți fani.
Se face relativ ușor.
Am început prin a măcelări 500 gr de roșii decojite Cirio (eu folosesc întregi; cele gata tăiate în cuburi mi se par prea ... tari, am senzația că au cam multe „cotoare”). Am pus pe foc mic. Am adăugat 2 căței de usturoi trecuți prin presă, 1 linguriță cu busuioc, 2 lingurițe cu ulei de măsline, sare și piper. Am omogenizat. După 10 minute, am tăiat bucățele niște măsline (doar 5-6 pentru că atâtea mai aveam în casă, din păcate) am amestecat și am lăsat la răcit sosul.
Am aprins cuptorul.
Am mixat 3 ouă cu 90 gr de făină.
Cele 2 compoziții:
Am făcut și crema de ricotta: am mixat 250 gr ricotta cu 1 ou, apoi am adăugat 20 gr de făină, 1 linguriță cu oregano, sare și piper.
Deja sosul de roșii se răcise, așa că am mixat cu a doua compoziție de mai sus.
Am răsturnat rezultatul într-un vas de sticlă termorezistentă.
Deasupra am pus cu ajutorul unei palete grămăjoare din crema de brânză.
Cu o furculiță am încercat să ... „franjurez” crema de brânză, fără să o omogenizez cu sosul de roșii.
Am lăsat la cuptor la treapta 1 din 8 cam 35 de minute.
Am lăsat la răcit.
Dacă aș fi avut timp, aș fi pus-o la frigider înainte de a o tăia. Dar ....
Data viitoare voi folosi hârtie de copt. Îmi va fi mai ușor să scot tarta din vas.
Sursa rețetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu