![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiZwriI-Wup1TwB2eVSawO1FGspBK4lXIhOy6A7uAKv5bNJBrbZaIg6sge7fD2obBtx9Kj_NtU-iz0cPDyanf6Z8496oyf1kDCFFpeFCx9d5P6DngOY6RM-GgLUb3vBl-Ld-P_hzZz6aG3/s200/1.jpg)
Pâine mai ușor de făcut decât aceasta nu cred să existe :)).
Ce vreau să zic?
Păi, doar măsor / cântăresc următoarele și le dau drumul în mașina de pâine în ordinea pe care o scriu aici:
220 ml apă
4 linguri ulei (eu folosesc de măsline)
8 gr sare
10 gr zahăr
400 gr făină
7 gr drojdie uscată
Setez programul de frământare și dospire (care durează 1h 3o min). După, arată așa:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqKSQLSdU2wqpifXu-Jr6EzLUuJ1SM5kz5lnDg9UQ7bpI-b_ZLD50wNVrgduN_ppHncOSaaPE1QZvqhoEA357GmYo5ocmOe0rFp8xyXYgrYhnDOSfNgFdWBrXg75kQmczIVWm7nF01vGyC/s200/2.jpg)
Dacă nu aș avea mașina minune, probabil că aș amesteca drojdia cu 2 lingurițe de zahăr, cu una de făină și cu vreo 4-5 lingurițe de apă călduță (apă luată din ce 220 ml). Aș lăsa vreo 10-15 minute să se activeze. Apoi aș frământa bine bine cu restul ingredientelor până când aluatul nu s-ar mai lipi de mâini.
Transfer aluatul într-o tavă în care am pus hârtie de copt și fac niște crestături cu un cuțit:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNvSGijfJBR1RhEtJoAPm0BLV15Oe0_5Twhy0mIVhbi287a9QdZ6KIbHj1U_eBKwSGwQDFQ82n43sX6MNZPeTNEFtByW3FMyiM9vAuUFybibjYy_vo5-ea87HYSuaDqcwNKtDVV3wyROig/s200/3.jpg)
Îl mai las o jumătate de oră la dospit. Așa arată înainte de băgat în cuptor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGcHEZ_HIuM5_A8ua4AwsiXhqhvyYooFPOk57NEkevr2S2vRbNqp_vJpWGiN9z0iWdBHFgqHx0vHBe_cLqngRW1nrtw4LODKnlgOOxDvFd-XfMnoEvnHG0WjxBq4k6en4trH3hGomKL59-/s200/4.jpg)
Las la cuptor, treapta 1 din 8, timp de 45 de minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhNYq43tafM9OQwtBb6neAb7f7Njvu_J4J-kahcpHuljApB_cVoitkKwmEjTwjDAasA3XYKpQukCUNQ-8KJCCp1Y-jaMXaBTh_SAcDt9hQo3lJ4x1SJgS5VArCUjbvywApONIaznNC_1Ai/s200/5.jpg)
Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu