![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi2YtBlET6WZSutsvn_3Uc5m_cUiAp8juAdgadqTIhgKbQPxeOn4K35C6aXyjRo7bWo1JQHxTI8gUulUoO5vfyn3izx7xZd1_xJY8zByuqbf0PVQ6e8MDE4hZkI4MbAbYFMMtKIpnw400/s200/7.jpg)
L-am folosit la Tortul cu mousse de mentă și de ciocolată.
Cantitatea e destul de mare. La primul tort l-am tăiat în două și a ieșit destul de disproporționat. La al doilea l-am tăiat în 3, am pus blat și între mousse-uri, și a fost foarte bine.
Am folosit:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiaqgY-m_8T6MGxTLfC8BX8vQYaT5M1-tYTptyf-Lp-SJcGaMwpvgggYKGPQ2qdvN6VhwgjtLnGel_s63yD0uzTxrcxyonyONi5AhAzZ6Pt6atcwmR6vOYzeEDUArc8Q7y_3-rUQ48iYQ/s200/1.jpg)
- 4 ouă
- 250 gr zahăr
- 10 linguri apă
- 160 gr nucă măcinată
- 140 gr făină
- 20 gr cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0kJyo2_uEpZQd6dRFDMbDGm25PXa6b5WPAGULM00FXlr-NideCe59qlxZOdY4DP3H260ZX6kbJLikgLDHFVkruoGcW_m-BB8FR_OcqCskaS2jU641rfBoZgSY-UfQE7HJfQDQRscEfoA/s200/2.jpg)
Separat albușuri de gălbenușuri.
Turnat zahărul peste gălbenușuri.
Amestecat făină, nucă, sare, cacao, praf de copt.
Mixat gălbenușuri cu zahăr.
Adăugat câte o lingură de apă și mixat bine după fiecare. Cam la 1 minut mai puneam o lingură. Am folosit zahăr fin și nu a durat așa mult până ce s-a topit zahărul de tot. Că acesta e scopul: să obțin o cremă în care s-a topit zahărul.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4xLmx1xo7QxFK5Lr_fqGFtRtlMMhcxd2LD5U0dzW3iKixTLT4bXmIt67k2d9vxuFPVoiiAPTSEVQL6_ezh7pgUBq3ja-6e17Wd1Pnzl8EkrNzVT5i0PPmUhaCAf9gxDwnqcR0TIt_iIw/s200/3.jpg)
Am aprins cuptorul.
Am uns forma de tort cu unt și am tapetat-o cu făină.
Am bătut albușurile spumă țeapănă.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLnLvr2st0FFzlMieZHJIK-my7tVu8_8LAgM5OidXaW8uJGPcH7zBqpvDhoM3ivPlwpfWCJ1BEpL2bqjdV6N8mgyrQrT8fgmW7IlyvvaBt4hyphenhyphencACFlcY4P7mj5vbsvwXG4wGzXF1YNPaU/s200/4.jpg)
Am unit cele două compoziții și am omogenizat ușor cu paleta.
Am turnat în formă.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjG3VLiyzzZfFagp4y53gCcyZq80elNVkfiyC9G8Doy_kaddpK1HLtUG86Fu3aaJbpJcCpacMePZXBD7tIIj-5bwUDT69q7_t4NgEuOzTTN3abiikpUIBrz0wUnUAXtuf2-M-Oya4LyDV0/s200/5.jpg)
Am lăsat la cuptor, la treapta 1, timp de 30 de minute. La minutul 25 am testat cu scobitoarea și nu era gata.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsEx6Em8QjD7Dp0hySGBBndVsxqPvw9pKPuxfu8lSxAoZ4A5O6WJ9ZWvxWJ0QBEbLA86Qtyzmirkvzs9XumEkwQZJHAj7bKa7R9JRPl_HHec51jI-29tuEfZ6KDZkWuoydnioLZpMYKWs/s200/6.jpg)
L-am scos pe grătar la răcit.
Evident că trebuie tăiat după ce s-a răcit de tot. Altfel ....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlY458TIHERwTztfpS3C-6DnS4BQNRubk9oETX2-H1VxGkYaVa0xdL_BYpoTC5GaUkQFpQ64sEGOK5M3C7mUtD__iZOTfH8KhRmISW8z8LOmkZcD1wK2zoLj4r7JyfTWD1lTMitt5aAbo/s200/8.jpg)
Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu