![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgH7l04AxtpH_2j1enQk_5besVFYTsUTDf7m_uPXX3Ao45Tkc_FJIBpT8U4zIYSbcvYztET7-wTPasPd-LzothlwXQ6HSn8PaTM-Qyd-l3kucU_8ke_bG2H-Acy03AN9lUWpXNPk2uiE2j/s200/0.jpg)
Cumpărasem niște praz cu gândul să caut ceva pe net să văd și eu cum e.
Și asta am găsit.
Am folosit:
- 360 gr carne de porc (eu am avut 2 cotlete potrivite ca mărime, dar cam grase pentru gustul nostru în materie de friptură)
- 2 fire de praz (curățate și tăiate în felii mai grosuțe au cântărit 190 gr)
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- suc de roșii
- un cub de bulion ca aici
- 1 roșie
- măsline
Am lăsat carnea (tăiată în cuburi) să zacă vreo 2 ore cu sare, piper și cimbru.
Am pus tigaia la încins. Ulei cât să acopere fundul wok-ului în strat subțire. Când și acesta a fost încins, am aruncat carnea și am lăsat 2-3 minute la flacără mare, amestecând în continuu. Apoi am lăsat la foc mic până ce a dispărut apa lăsată de carne.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv0Q3cNMTlql-65wmtxRQ4a3BCEaVcSVNF2kd1UCkti6RMtMMidOJMd83h12cK6LRq7hLGkjwPjchLeq0hTwh4j9xqr8lscPBaDVumNIxz3jVw2SdBXLPHJM_udLSg9kY9Gd8jZpyNlzN4/s200/2.jpg)
Am adăugat prazul și apă cât să acopere aproape de tot amestecul.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvebuCRsjKHf8h6y_8g0ZOeX8XnbEhnUFhyphenhyphenHbXGVQwYF9DyftMjoQQKCQjlLF2g2nIe_fXUpHtsV9EBlLgO_gFnxRlOynEG2vDchY-hOW9QhGuMi0rXoMNds0kVrNc1ZBi4nM0LXaXwoSE/s200/3.jpg)
După vreun sfert de oră am adăugat suc de roșii (din ochi), bulionul, sare și piper. După ce am decojit și am tocat roșia am adăugat-o și pe ea. Am tăiat măsline, curățându-le de sâmburi.
Am mai lăsat câteva minute.
Și gata.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc1fZdgR42u64n_H4FAmLLydUwWYUSthE2Gvreueh5haeDO1_e3eABXcoTAscPT7xNDzmTTN2rIqrXZoqcV6VepacKvM8KKGhHMl0ZtCF70BafbfxSvHLWH47gmyUW1IIfV_HjLZwX13JM/s200/4.jpg)
Am pus mâncarea peste orez fiert în apă cu sare.
Data viitoare voi folosi carne de vită condimentată cu sos de soia.
Sursa rețetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu