- 3 gălbenușuri
- 25 gr făină
- 60 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 ml lapte
- 10 gr unt
- 40 gr ciocolată
- 1 fiolă esență de vanilie
- 1 fiolă esență de rom
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQbT0DVeA0VFrt_cKedbkUOVfRSw_D_gPS1qz5C8aXLByJx04xL8dyzHcGhzsmRckNayGkrZC7mDx2st8Uq-Rtjiuvd7AwwHl6U3wnb82nFa4M34tftsFMioePH4oEPppmoHC9V1YY6w8/s200/2.jpg)
Am amestecat gălbenușurile cu 30 gr de zahăr bine bine, până ce acesta din urmă s-a topit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmhJJLyP7m4u-TT_fsolCtFxLXwqZsCdHFpU0Y0x5-mjNsJ08HoKRZjylEyR8RP-czkNDPVAPuuldjz0xAi6SOD9EEZmtmZXW_CXwXQUr0Mp2jioxFWXcx2-15pv_UH3XP5z3XIEgY2Zk/s200/3.jpg)
Am pus făina puţin câte puţin şi am omogenizat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXV8sepou88jOF9tMp_Up3W-bELc34fg9Y30v5EzrBpmGt9YTtOF7tJx0ln_MPZv65FpbMiJQ2XwWVTt1jSB3aT0ITTdKg3ume-heU4endiwjGne8GjyBOmfttDcA5d6Y4YpUpvspLf4k/s200/4.jpg)
Am adăugat laptele, restul de zahăr şi zahărul vanilat şi am pus pe foc mic. Am amestecat încontinuu până ce a început să se îngroaşe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjD7KDi2lwjyNslsuqQevahfAeVOdWCuVWa41XnOOe0pp-qOpb5KnP6OPqiorh7acTs8CWkOJFZkW_8KBEG3z6apR1jLk3IeRselvTRr9dTmd2Beo5AFx44HcxuURTnt7S7wSp_ZDoTuhU/s200/5.jpg)
Am dat deoparte.
Am adăugat untul şi am amestecat bine.
Am pus jumătate din cantitate într-un castron. Am adăugat o fiolă de esenţă de vanilie.
În crăticioară am adăugat ciocolata şi o fiolă cu esenţă de rom. De la crema caldă, ciocolata s-a topit repede.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWXaxnGIwTVOhyRY-58hByDNjD2RDPgU8IC-fPscT4uKn5Sc_BEbPeU6Eh-JcfU_TQCKbIW6y-CjzAENrS4Qtqs8SyD7FAuwMX4GNZUfKNgnwZqrf9lm2a52epapVaCm4xnhfcRQVmowU/s200/6.jpg)
Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu