- 2 gălbenușuri (li se vede moțul în crăticioară)
- 50 ml lapte
- 50 gr ciocolată albă
- 100 gr zahăr (50 și 50, se văd grămăjoarele pe farfurie)
- 5 gr gelatină
- 250 gr mascarpone
- 250 ml frișcă lichidă
Am frecat gălbenușurile cu 50 gr de zahăr până ce s-au albit (dar nu chiar până s-a topit zahărul).
Am adăugat ciocolata și laptele.
Am pus pe foc mic. Am amestecat încontinuu până s-a omogenizat totul și a început să se îngroașe. A durat cam 5 minute maxim.
Am dat deoparte.
Am pus 3 linguri de apă foarte rece peste gelatină.
Am lăsat așa 10 minute, apoi le-am amestecat bine bine. Și am lăsat să se răcească complet.
Am bătut frișca băț.
Am pus în același castron crema de ou și brânza.
Am mixat amestecul cu mascarpone până ce au dispărut toate cocoloașele.
Am pus și frișca și am omogenizat. Am gustat și am decis să pun și restul de 50 gr de zahăr. O ultimă omogenizare și asta e!
La frigider se întărește foarte frumos. Dar se și topește relativ repede.
Sursa: aici.
Am adăugat ciocolata și laptele.
Am pus pe foc mic. Am amestecat încontinuu până s-a omogenizat totul și a început să se îngroașe. A durat cam 5 minute maxim.
Am dat deoparte.
Am pus 3 linguri de apă foarte rece peste gelatină.
Am lăsat așa 10 minute, apoi le-am amestecat bine bine. Și am lăsat să se răcească complet.
Am bătut frișca băț.
Am pus în același castron crema de ou și brânza.
Am mixat amestecul cu mascarpone până ce au dispărut toate cocoloașele.
Am pus și frișca și am omogenizat. Am gustat și am decis să pun și restul de 50 gr de zahăr. O ultimă omogenizare și asta e!
La frigider se întărește foarte frumos. Dar se și topește relativ repede.
Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu