![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicPZctaQ_clCXQA_M-VOj3A3_wIS1PrUUphLWAod-9RqOsnmnShbLvU73nHixdvh28JHPLJU3AnjWVZcK4xncUw9m4KzgO_8xsn8Mgs2Baqc06jlwYtVIi2-M27xahptVPqccNsNCQcek/s200/5.jpg)
Un sos minunat. Picant. Gustos.
Pentru că a ieșit destul de mult, l-am folosit în mai multe combinații. Vă voi povesti în zilele următoare.
Am avut nevoie de:
- 2 ardei grași roșii
- 2 ardei grași verzi
- 2 ardei iuți (am pus 2 pentru că aveam din aceea foarte mici)
- 1 roșie mare
- 250 ml suc de roșii
- 3 fire ceapă verde (erau subțirele)
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
- un praf de zahăr
- boia dulce
- ceapă verde uscată
- cimbru
- busuioc
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMRy9M9Umu7vBUCDIvGaUswB6xq8xm4DH9DLSQw5ShubyjXwPCCoRRLGgBcfYVVbbPJ3hXe8nZKc_Y_mfv-30B9eiq788jxl-wnYRe48JRMREPaKiE8Z0yQfKEisYPJc1VSxvgLdGIm_4/s200/1.jpg)
Am copt ardeii (pe flacăra de la aragaz, că unde altundeva?).
În poză: unul roșu, unul verde și cei iuți.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtofwHycNsFdg-MUSicwftxkBVlgDZGIH9DyK47LhyivvNURiOmlRU5DQcOtQxi3CRAhLZQjGG7YIcQdUgzNum8Ma0IRQBEmWfTV7EfvNbtMXc4beSzDCiCLRsDD5VWHSNZZO6iHgXDvI/s200/2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDXIW80rFtGiv6X8LAMcAW0p_TWPsUtcTpJY-5kifc4eTJLWN_Hsa9DNvryoDuFo2vw3wjHqI15xjYEuAycK-aEZWI4RX6r9j8Gqx6DgWr7O81m1H8S28Hqt0M57zZcm6BVvjvaINvpeE/s200/3.jpg)
Am băgat blenderul vertical și nu m-am lăsat până ce nu am obținut o pastă fină.
Am pus pe foc mic.
Restul de ardei și roșia decojită au ajuns cubulețe:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIxZC9RSai6a66FrUnDyYTZREuoTHqPdmWIMP1c2LI1XMuXezp9lkxGFNL3HSlPVk5Hmwbyix4m-Pb-_cD1Q1pQAZbzV_ZAPInAtziVORRnwW0UCj9w2vbV_gQKVNmqc7hwEO4X0-akNs/s200/4.jpg)
Au aterizat și acestea în oală.
Am pus condimentele: sare, piper, zahăr, boia, ceapă verde uscată, cimbru, busuioc.
Am lăsat ceva la foc pentru că eu am suc de roșii făcut în casă și e puțin mai lichid. Am lăsat până ce s-a mai îngroșat.
Am dat deoparte și am adăugat ceapa verde tăiată foarte fin.
Sursa rețetei: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu