
Un sos uimitor de bun. Făcut în cadrul odiseei Ouă Benedict.
Fiind pentru prima dată când l-am făcut, am încercat o cantitate mică. Absolut suficientă pentru 3 porții de ouă.
Am folosit:
- 1 lingură oțet de vin
- piper negru proaspăt măcinat
- 1,5 linguri apă rece
- 1 gălbenuș
- 55 gr unt (topit și răcit)
- zeamă de lămâie
- sare

Am pus oțetul cu piperul pe foc mic până ce lichidul s-a evaporat (am avut grijă să nu se ardă).

Am pus o oală cu apă la fiert (pentru baie de aburi).
Am strecurat apa rece cu piper peste gălbenuș și am omogenizat. Apoi am pus castronul în baia de aburi.

Amestecând încontinuu și în același sens, am început să picur câte puțin unt. După ce am terminat și cu untul am adăugat zeamă de lămâie și sare pe gustate și asta a fost.
Ca să îl păstrez cald, am răcorit puțin apa de la baia de aburi și am plasat castronul deasupra oalei din nou, fără ca aceasta să fie pe foc, bineînțeles.
Sursa: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu