
O ciorbă ușoară, preferata soțului meu.
Folosesc:
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mediu
- 1 țelină mică
- 2 cartofi medii
- 4 linguri de orez
- ștevie
- leuștean
- pătrunjel verde
- 1,5 l apă
- 0,5 l borș
- 2-3 linguri ulei
- 1 ou
- sare piper
Tai ceapa, morcovul, țelina și cartofii și îi pun la călit în puțin ulei.

Între timp, mă ocup de curățatul și tocatul zarzavatului. Îmi păstrez puțin leuștean și pătrunjel pentru realizarea aspectului final.


Pun zarzavaturile și orezul în oală și las până e făcut orezul (pe punga orezului pe care îl folosesc eu scrie 20 de minute).
Adauș borșul fierbinte, amestec și mai gust pentru a potrivi de sare și piper.
Bat un ou bine într-o farfurie și îi dau drumul în oală în fir subțire.

Evident că, fără ou și cu puțin suc de roșii adăugat la sfârșit (sau chiar roșii proaspete tocate), este o ciorbă de post minunată.
Cam asta e tot!
Un comentariu:
Incepand cu data de 1 iunie 2010, Bucataria lui Tavi impreuna cu Angst si Jurnalul National organizeaza concursul culinar “Gateste cu Tavi”.
Mai multe amanunte pe http://www.all-food.ro/concurs/
Mi-ar face mare placere sa participi!
Tavi
Trimiteți un comentariu