![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlCp50YFKMoC68rb_cW208hII3FcuSrcxGlxjLhikGW1hp9TFttgCwdr6BH_MRx2p4zY-oXeQ_BO2Cq607SzYehesfd-usNNOhp8TDltbU39nRxEAX6_IrcFbUyQbPirSv9c6aXekhhxA/s200/3.jpg)
O treabă care durează cam 2 ore de la inițiativă până la produsul finit :).
Ingrediente aluat:
Eu am folosit mașina de pâine și drojdie uscată. Am pus ingredientele exact în ordinea de mai sus în mașină, am ales programul de Aluat - 15 minute frământare, am lăsat la dospit vreo 30 de minute, timp în care am început să tai la toppinguri.![Spaţiere de la stânga la dreapta](//www.blogger.com/img/blank.gif)
După 30 de minute am răsturnat aluatul diret în tava în care pusesem hârtie de copt și l-am întins bine având mâinile unse cu ulei.
Am mai lăsat 30 de minute la dospit, eu continuând cu tăiatul :).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_kwsKxAMa00n-q9z_wlNtkjmMvttzVx5BSLC357WlUrxvayYypsYViYcfiOYoX_5eqgLefjWLDV68XraXtl-l9xZf6IFB03msX5TBE8yIvUcmjz4zxSvepMSLoHz1aO_Xe0RLtjnRBoY/s200/1.jpg)
Am pus cuptorul la încins - treapta 3 din 8.
Apoi am uns foaia de aluat cu sos pentru pizza. Am pus câteva fire de cașcaval dat prin răzătoarea mare.
Am împrăștiat toate cele peste blat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4_2HfDLK8LZWRSoeiU6QYnigL99nEx6xFko3FCiBiBbnLuCDvZT296gtqC1hA0uYFO-d1l2kuVUWmLaBL4MWi8t1es2wECfoi5FYXlKZj0yqXwYkZ54FNOx24OPla82eQOQB3nmgCong/s200/2.jpg)
La cuptor pentru 20 de minute. În cuptor am pus și un vas cu apă, să fie ambientul mai ... aburit :).
Am scos și am împrăștiat cașcaval răzuit.
Încă 15 minute la cuptor.
Gata!
Dacă folosesc drojdie proaspătă, înainte de a o folosi o amestec cu zahărul și cu puțină apă călduță.
Iar dacă mașina de pâine nu e disponibilă, pun făina în castron, gaură la mijloc - fărâmițez drojdia, pun zahărul și puțină apă călduță, amestec ușor în „gaură” și las vreo 10 minute. Apoi încep să frământ. Uleiul îl pun pe rând, de-a lungul frământării. Sarea și condimentele mai spre sfârșit, când aluatul e aproape legat.
De aici încolo la fel ca mai sus.
Sursa de inspirație: aici.
Ingrediente aluat:
- 250 ml apă caldă
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zagăr
- 400 gr făină
- 25 gr drojdie proaspătă / 7 gr drojdie uscată
- oregano, busuioc
Eu am folosit mașina de pâine și drojdie uscată. Am pus ingredientele exact în ordinea de mai sus în mașină, am ales programul de Aluat - 15 minute frământare, am lăsat la dospit vreo 30 de minute, timp în care am început să tai la toppinguri.
![Spaţiere de la stânga la dreapta](http://www.blogger.com/img/blank.gif)
După 30 de minute am răsturnat aluatul diret în tava în care pusesem hârtie de copt și l-am întins bine având mâinile unse cu ulei.
Am mai lăsat 30 de minute la dospit, eu continuând cu tăiatul :).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_kwsKxAMa00n-q9z_wlNtkjmMvttzVx5BSLC357WlUrxvayYypsYViYcfiOYoX_5eqgLefjWLDV68XraXtl-l9xZf6IFB03msX5TBE8yIvUcmjz4zxSvepMSLoHz1aO_Xe0RLtjnRBoY/s200/1.jpg)
Am pus cuptorul la încins - treapta 3 din 8.
Apoi am uns foaia de aluat cu sos pentru pizza. Am pus câteva fire de cașcaval dat prin răzătoarea mare.
Am împrăștiat toate cele peste blat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4_2HfDLK8LZWRSoeiU6QYnigL99nEx6xFko3FCiBiBbnLuCDvZT296gtqC1hA0uYFO-d1l2kuVUWmLaBL4MWi8t1es2wECfoi5FYXlKZj0yqXwYkZ54FNOx24OPla82eQOQB3nmgCong/s200/2.jpg)
La cuptor pentru 20 de minute. În cuptor am pus și un vas cu apă, să fie ambientul mai ... aburit :).
Am scos și am împrăștiat cașcaval răzuit.
Încă 15 minute la cuptor.
Gata!
Dacă folosesc drojdie proaspătă, înainte de a o folosi o amestec cu zahărul și cu puțină apă călduță.
Iar dacă mașina de pâine nu e disponibilă, pun făina în castron, gaură la mijloc - fărâmițez drojdia, pun zahărul și puțină apă călduță, amestec ușor în „gaură” și las vreo 10 minute. Apoi încep să frământ. Uleiul îl pun pe rând, de-a lungul frământării. Sarea și condimentele mai spre sfârșit, când aluatul e aproape legat.
De aici încolo la fel ca mai sus.
Sursa de inspirație: aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu