
Și cu muncă foarte puțină. Nu pot să zic însă că: rapidă.
De seara am spălat boabele de fasole și le-am lăsat în apă rece la umflat.
Dimineața, cu noaptea în cap, ca să nu mă prindă căldurile, am pus boabele la fiert. Alături, încă o oală cu apă să fiarbă.
După ce a dat fasolea în clocot, am mai lăsat câteva minute, am scurs apa și am pus apa curată fierbinte din oala alăturată. Am adăugat o ceapă întreagă și 2 cartofi mici și am lăsat la foc mic preț de cam o oră, să fiu sigură că e fiartă.
O oră pentru că am avut boabe mari. La boabe mici s-ar putea să fie cam mult. Ar trebui încercat din când în când și dat de pe foc atunci când sunt fierte.
Între timp, am pus tigaia la încins.
Cârnați semiafumați prăjiți în ulei cât să acopere în strat subțire fundul tigăii.
Am scos cârnații pe o farfurie și în uleiul cu gust de afumătură am pus ceapă tocată și un morcov tăiat bastonașe fine.

Sare, piper, chilli.
Bulion (mie îmi place mai acrișoară).
Apă.
Amestecat bine.
Cârnații.

Și asta a fost!
Mi-am luat și la serviciu, că nu mai puteam de poftă.
Asortată cu ciuperci murate:

3 comentarii:
Vai de sufleţelul meu...vai de capu' şi de poftele mele...
M-ai terminat!!! M-a luat cu călduri, cu leşin, cu ameţeală...şi cred că mă duc să cumpăr câţiva cârnciori că fasole mai am prin cămară...
M-ai omorât!
Florian, sigur nu e mare lucru pentru tine o fasolică acolo.
Să aveţi poftă, că taaaaare bună mai e!
Baaaaaa...e mare lucru...mai ales când ţi-e lene să o faci şi ai o poftă ca a mea...
Mulţumim...mulţumim...că avem poftă...
Trimiteți un comentariu