![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVU2CH9humGlAYNpNuGiDjxcFenJd5k26iBEie3nSZ_36JzMIon4qeBkN6sOW2TWgs2H_blehhC-l09VZ3uvRo2gPn-PuXJ7IeEY-np_MwcXZ9pz7WV3nSJgzeO8f5qq9WnowIRDKjWh0/s200/6.jpg)
Tot întrebându-mă într-o seară ce Doamne iartă-mă să mai fac de mâncare, am început să „găsesc eu ceva” cum m-a sfătuit al meu soț.
Și am găsit: o tigaie pe care am pus-o la încins.
3 cepe medii pe care le-am tăiat peștișori mai grosolani așa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYL00KwI4xj5j2hiq31aYmeRoSZwUBMGOXkxQbZq1CaYT0yz7l3AuIYyT5lEyHpsp-QcMJWFa8YQqAHq8oGxKW4vMT8ZvSRfqor6IWVVsmq9HUlaKnNKG9SbuFA7tJ-JNZcsMwXyv1MeE/s200/1.jpg)
Am aruncat ceapa în tigaia cu 2 linguri de ulei.
3 cartofi medii care au ajuns cubulețe mai mici.
Și ei imediat în tigaie, peste ceapă.
Un morcov potrivit, o bucățică de țelină, niște păstârnac - toate bastonașe. O jumătate de ardei gras tăiat pătrățele. Hop țop la tigaie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv6vswUh0kPf_5mvSbrK3MAn289a-1YQbpKkVYY1SwBObobV-lqz-EIptYw9fTAwdnYjQos0JVysyIjYMxnPEV1DmzcRL-4AiR8jJsPTekZfjpu03gn97K12hxDG6ErhpcayWWlIoDVW8/s200/3.jpg)
Am acoperit și am lăsat așa la vreo 10 minute la foc mic. Mi s-a părut că au lăsat prea multă zeamă, așa că am dat deoparte capacul și, amestecând din când în când, am lăsat legumele să se coacă pe toate părțile; prăjit e prea mult spus.
Am turnat cam 100 - 150 ml de supă de legume (păstrată în congelator de pe urma vreunei supe cremă de legume). Am pus sare, piper, chilli, ierburi de Provence, o linguriță de bulion de Tecuci. Am amestecat bine și am lăsat la foc mic pââââână ce a scăzut lichidul de tot.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDNLI9u2qxncogd4a-9jdQswTn2OTlplWATtreoDO5_XdNwM8kqk-uMEEHRSYj9TfcxP9YoZnBskmtNUemvMMHEEbkxyg5zHeD1Ms3NGL3CWletC9QXdDPqI3IqPdXiHJJIJij7Iuu-hk/s200/4.jpg)
Atunci, mai mult din disperare că nu erau gata chiftelele cu care am asortat legumele, am apucat o sticlă de vin alb sec și am turnat cam la 50 - 100 ml să zic. Și iarăși am lăsat la foc mic până ce a scăzut lichidul. Sau a intrat în cartofi? Nu știu exact. Cert este că soțului meu i-a plăcut la nebunie ghiveciul meu improvizat.
Imediat ce am stins focul am pus o mână bună de mărar proaspăt tocat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtprqlWjjS9l_QvxA9TGG2YmpNcAjI4xksyYcYKWFk8lg7hc5m0oBTlBv4I-zvHEytby1NSoT4aLX7G1SKcJtksON6-YM9EXDVoOfgEaZ1dtDFUxP0vA8ISGCD9wNBprmzydNYkz5SdYo/s200/5.jpg)
Ce face alcoolul din om :)).
Și am găsit: o tigaie pe care am pus-o la încins.
3 cepe medii pe care le-am tăiat peștișori mai grosolani așa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYL00KwI4xj5j2hiq31aYmeRoSZwUBMGOXkxQbZq1CaYT0yz7l3AuIYyT5lEyHpsp-QcMJWFa8YQqAHq8oGxKW4vMT8ZvSRfqor6IWVVsmq9HUlaKnNKG9SbuFA7tJ-JNZcsMwXyv1MeE/s200/1.jpg)
Am aruncat ceapa în tigaia cu 2 linguri de ulei.
3 cartofi medii care au ajuns cubulețe mai mici.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ06wO6izjcZn2QUBwdp8rUERwjobmxydqUIMV_WzZoxdKQWehB9aflyznzXI1Dwn6_7Zx7rv-ollsKi790kDliHUqJnMACQmCGzwzG3yF3x7QGSSC0qvlPVYPls98fX-u5I-3d-vg5KY/s200/2.jpg)
Un morcov potrivit, o bucățică de țelină, niște păstârnac - toate bastonașe. O jumătate de ardei gras tăiat pătrățele. Hop țop la tigaie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiv6vswUh0kPf_5mvSbrK3MAn289a-1YQbpKkVYY1SwBObobV-lqz-EIptYw9fTAwdnYjQos0JVysyIjYMxnPEV1DmzcRL-4AiR8jJsPTekZfjpu03gn97K12hxDG6ErhpcayWWlIoDVW8/s200/3.jpg)
Am acoperit și am lăsat așa la vreo 10 minute la foc mic. Mi s-a părut că au lăsat prea multă zeamă, așa că am dat deoparte capacul și, amestecând din când în când, am lăsat legumele să se coacă pe toate părțile; prăjit e prea mult spus.
Am turnat cam 100 - 150 ml de supă de legume (păstrată în congelator de pe urma vreunei supe cremă de legume). Am pus sare, piper, chilli, ierburi de Provence, o linguriță de bulion de Tecuci. Am amestecat bine și am lăsat la foc mic pââââână ce a scăzut lichidul de tot.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDNLI9u2qxncogd4a-9jdQswTn2OTlplWATtreoDO5_XdNwM8kqk-uMEEHRSYj9TfcxP9YoZnBskmtNUemvMMHEEbkxyg5zHeD1Ms3NGL3CWletC9QXdDPqI3IqPdXiHJJIJij7Iuu-hk/s200/4.jpg)
Atunci, mai mult din disperare că nu erau gata chiftelele cu care am asortat legumele, am apucat o sticlă de vin alb sec și am turnat cam la 50 - 100 ml să zic. Și iarăși am lăsat la foc mic până ce a scăzut lichidul. Sau a intrat în cartofi? Nu știu exact. Cert este că soțului meu i-a plăcut la nebunie ghiveciul meu improvizat.
Imediat ce am stins focul am pus o mână bună de mărar proaspăt tocat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtprqlWjjS9l_QvxA9TGG2YmpNcAjI4xksyYcYKWFk8lg7hc5m0oBTlBv4I-zvHEytby1NSoT4aLX7G1SKcJtksON6-YM9EXDVoOfgEaZ1dtDFUxP0vA8ISGCD9wNBprmzydNYkz5SdYo/s200/5.jpg)
Ce face alcoolul din om :)).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu