De la MAMA citire

De la MAMA citire:

"Dacă încerci, ai două şanse. Dacă nu, nu ai niciuna."

Căutați pe acest blog

luni, 22 aprilie 2013

Morcoveață :)

O nouă lună, o nouă provocare marca Ama în bucătărie :).


În Aprilie maestra de ceremonii este Gabriela Petre de la Culoare și savoare. Mulțumim, dragelor, că tare bună treabă faceți voi și ne puneți și pe noi să vă urmăm!

Și mi-a fost dăruit blogul Bucătăria Elenei, un blog bogat care te pune în mare dificultate cu alegerea...

Bașca au apărut mult așteptatele zile însorite cu dor de stat afară ...

Îmi tot caut scuze pentru că nu am fost mai sârguincioasă cu această îndatorire.

Dar tot Elena m-a scos din mai multe încurcături deodată.

Sâmbătă dimineață trebuia să plecăm spre „la țară” la bunici. Bunica noastră e o „Floare” care de ziua ei se plimbă pe la munte și nu se lasă sărbătorită. Dar nici noi nu ne-am lăsat mai prejos :P. Fiind eu mai matinală de felul meu, m-am trezit cu noaptea în cap. La cafeaua de dimineață am răsfoit puțin netul și FB-ul. Și doamna Elena Toma tocmai ce postase o rețetă rapidă rapidă de prăjitură - blat cu morcov.

M-am și pus pe treabă cu adunatul ingredientelor:


  • 150gr morcov dat prin răzătoarea mare
  • 3 ouă mari - gălbenuș separat de albuș
  • 100gr zahăr
  • 100ml ulei
  • 150gr făină
  • 1lgț praf de copt
  • 1lgț scorțișoară măcinată
  • 1lgț coajă de lămâie
  • 1 praf de sare


Imediat ce s-a trezit familionul m-am pus repede pe mixat și zdrăngănit.

Albușuri cu sare la mixat cu viteză maximă.
În timp ce se forma spuma am amestecat morcovul cu gălbenușurile și cu uleiul.


Am pus zahărul peste spuma și am lăsat-o în continuare la „zbătut” până ce a devnit lucioasă ca de bezea.
Făina și praful de copt peste morcovi și am încercat timid să omogenizez. M-am ajutat de spuma de albușuri adăugând din ea puțin câte puțin.


Până ce totul a devenit un aluat uniform.

Am folosit forma rotundă cu pereți detașabili și hârtie de copt.



La temperatură de 170 de grade (foc mediu) cam 35 de minute.

Familia s-a trezit la 8, la 10 porneam la drum. Rapidă, nu? 
Am transportat blatul (călduț încă) în forma în care l-am copt în sacoșă de pânză.








Fiind în situație de criză, am luat cu mine lapte, mixer și 2 pachete de cremă Dr. Oetker - vanilie și ciocolată. Iar la țară am tăiat blatul rece în două, la mijloc am pus vanilia, deasupra ciocolata.



O combinație foarte bună este cu o cremă de brânză. Vom vedea în episodul următor :).

 Îmi cer scuze pentru lipsa de inspirație la sesiunile foto! Dar vă asigur că blatul merită încercat!



2 comentarii:

Elena Toma spunea...

Draga mea, ai transformat prajiturica de la "Bucatar curajos", cealalta provocare, intr-un tort! Ingenios si interesant si mai ales de testat neaparat. Cred ca frumuseatea acestei provocari consta tocmai in felul in care descoperi cum vede cineva o reteta facuta de tine.

Irina spunea...

Vă mulțumesc, doamnă Elena, pentru vizită și pentru aprecieri. Nevoia îl învață pe om și de multe ori ies lucruri foarte bune.

Zi frumoasă!


OFF Topic - interesant

Fobii din comunism

Neaşteptat

Revoluţia produselor ecologice

Vreţi să ştiţi cam ce se fură în România în fiecare zi? Încercaţi aici.